Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΩΓΜΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ "ΒΡΟΧΕΣ" ΑΠΟ ΒΡΑΧΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ...!!!

- Κατολισθήσεις σε Καλλίδρομο και Παρνασσό - Ρωγμές σε σπίτια και διακοπές ρεύματος - Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Αμφίκλεια και την ευρύτε...


- Κατολισθήσεις σε Καλλίδρομο και Παρνασσό
- Ρωγμές σε σπίτια και διακοπές ρεύματος
- Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Αμφίκλεια και την ευρύτερη περιοχή

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και με δηλώσεις τους καθησυχάζουν τον κόσμο που πανικοβλήθηκε από τον δυνατό σεισμό, των 5,1 ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή της Αμφίκλειας .

Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις από στόμα σε στόμα ακούγονται απίθανα σενάρια για μεγάλο σεισμό που έρχεται, ότι ξύπνησε το "Ρήγμα" της Αταλάντης και διάφορα άλλα.

"Δεν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης"
Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς ακόμη και αυτή τη στιγμή που σας μιλώ αναλύουμε τα δεδομένα που προκύπτουν δήλωσε o σεισμολόγος κ. Καρακώστας.

Όσο για το αν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης, που είχε δώσει τον σεισμό των 7 Ρίχτερ το 1894 ήταν κατηγορηματικός πως ο σημερινός σεισμός δεν προέρχεται από αυτό το ρήγμα.

"Έβρεξε" βράχια
Εκτός από την περιοχή του Παρνασσού, όπου σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου είχαμε πτώσεις βράχων, κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή των Θερμοπυλών, των Καμμένων Βούρλων (κοντά στις ιαματικές πηγές του Κονιαβίτη) και σε άλλες περιοχές της Λοκρίδας.

<< Είδαμε ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης να απλώνεται σε όλη την περιοχή, από το άγαλμα του Λεωνίδα μέχρι το χωριό...>>, είπε κάτοικος των Θερμοπυλών στο LamiaReport, μετά την πτώση των βράχων στις Θερμοπύλες.

Στο χωριό Δρυμαία, κοντά στην Αμφίκλεια, δυο παλιά σπίτια κατέρρευσαν. Επίσης πολλά σπίτια στην Αμφίκλεια, την Τιθορέα και την ευρύτερη περιοχή, έχουν υποστεί ρωγμές, ενώ σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες πιο σοβαρές ζημιές, ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με μικρότερες σεισμικές δονήσεις.

Οι κάτοικοι στην Αμφίκλεια την Τιθορέα και τα χωριά της βόρειας Λοκρίδας παραμένουν έξω από τα σπίτια και περιμένουν το ειδικό κλιμάκιο, που θα τους ενημερώσει για την καταλληλότητα των σπιτιών, αφού πολλά από αυτά έχουν "τραυματιστεί" .

lamiareport.gr

1 σχόλιο

  1. Τα καλά παιδάκια του μέγκα δεν έδωσαν καμία είδηση για τις σεισμικές δονήσεις. Οι χαζοι δεν ενημερώνουν για την καταληλότητα των σπιτιών. Εδώ ψάχτε βλάκες να βρήτε τους λοιπούς και όχι στα πανυγύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.