Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ... ΣΤΗ ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΘΑ ΞΕΝΥΧΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ...

Ξενύχτι σε πάρκα και πλατείεςγια τους κατοίκους των περιοχών που χτύπησε ο μεσημεριανός σεισμός των 5,1 βαθμών Ρίχτερ. Οι κάτοικοι μετά ...


Ξενύχτι σε πάρκα και πλατείεςγια τους κατοίκους των περιοχών που χτύπησε ο μεσημεριανός σεισμός των 5,1 βαθμών Ρίχτερ. Οι κάτοικοι μετά την ισχυρή δόνηση που βίωσαν στις 12:06 και με δεδομένους τους πολλούς μετασεισμούς που ακολούθησαν φοβούνται να μπουν στα σπίτια τους απόψε.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 10χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας και 120 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, επτά λεπτά νωρίτερα, στις 12:02, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας, κατά τη διάρκεια των δύο σεισμών καταγράφηκε πτώση βράχων στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο των δύο δονήσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίσματα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, έως στιγμής έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 4,7 Ρίχτερ στις 16:44. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.