Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΕΞΤΕ... ΑΥΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ... ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πρόκειται για μία εκπληκτική ανάλυση της Pravda για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση των Η.Π.Α, για τις πραγματικές αιτίες των διεθνών ε...

Πρόκειται για μία εκπληκτική ανάλυση της Pravda για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση των Η.Π.Α, για τις πραγματικές αιτίες των διεθνών εγκληματικών πολέμων που πραγματοποιεί, και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ανθρωπότητα.

Οι Η.Π.Α έχουν χρεοκοπήσει. Παρά ταύτα η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, έχοντας την δυνατότητα να τυπώνει ολοένα και περισσότερο χρήμα δοθέντος του γεγονότος ότι το δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Αν το δεδομένο αυτό αντιστραφεί, οι Η.Π.Α δεν θα μπορεί να κρατά τα ηνία της παγκόσμιας υπερδύναμης ούτε θα μπορεί να χρηματοδοτεί πολέμους, βασιζόμενη σε ένα «άχρηστο συνάλλαγμα». Στις ημέρες μας, περισσότερο από το 60% όλων των διεθνών νομισματικών αποθετικών στον κόσμο είναι σε δολάρια Αμερικής, και οι Η.Π.Α θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν με κάθε δυνατό μέσο όσες χώρες εκφράσουν πρόθεση να απομακρυνθούν από το δολάριο.

Όταν οι Η.Π.Α απομακρύνθηκαν από τον κανόνα χρυσού στις αρχές της δεκαετίας του ’70, το δολάριο μετατράπηκε σε ένα de-facto «πετρελαϊκό νόμισμα». Ως ανταπόδοση για την προστασία και την αγορά αμερικανικών ομολόγων, οι πετρελαιοπαραγωγικές Αραβικές χώρες συμφώνησαν να διεξάγουν τις πετρελαϊκές συνδιαλλαγές τους σε αμερικανικά δολάρια. Το δολάριο μπορεί να απομακρύνθηκε από τον κανόνα χρυσού, αλλά η αξία του διασφαλίστηκε από την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας καθώς και από το γεγονός ότι συνδέθηκε στενά με ένα ακόμη πολύτιμο αγαθό, το πετρέλαιο.

Από εκείνο το διάστημα, η οικονομική συμπεριφορά των Η.Π.Α με προσανατολισμό στην απομάκρυνση των επιχειρήσεων από την χώρα (outsourcing) και τις off-shore εταιρίες (σ.σ. pentapostagma.gr αναφορικά τόσο με την κατασκευαστική βιομηχανία όσο και με τις εφαρμοζόμενες οικονομικές πολιτικές) οδήγησαν στην εκτόξευση του χρέους της χώρας – που φτάνει πλέον στα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Paul Graig Roberts, πρώην υφυπουργός του υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι το πιο παραγωγικό κομμάτι της αμερικανικής οικονομίας έχει μετακινηθεί εκτός της χώρας (offshore) ώστε να αυξηθεί το επιχειρηματικό κέρδος. Σύμφωνα με τον Roberts, οι Η.Π.Α θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την οικονομία τους μέσω της επιστροφής των επιχειρήσεων στη χώρα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η αδύναμη Αμερικανική οικονομία εμπνέει χαμηλό βαθμό εμπιστοσύνης στο δολάριο, και οι εμπορικές συναλλαγές εν γένει καθώς και οι πετρελαϊκές συναλλαγές αρχίζουν να απομακρύνονται από το συνάλλαγμα. Με το δεδομένο ότι οι ελπίδες αναζωογόνησης της εγχώριας οικονομίας σβήνουν, οι Η.Π.Α «απαντούν» μέσω της επέκτασης τους στις διεθνείς αγορές και στην κήρυξη πολέμων για τη διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου και της εν γένει Αμερικανικής ηγεμονίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, οι Η.Π.Α έχουν επεκτείνει την επιρροή τους σε ολόκληρη την επικράτεια της Ανατολικής Ευρώπης, σε αρκετά πρώην Σοβιετικά κράτη της Κεντρικής Ασίας, καθώς και στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη, το Αφγανιστάν τη Συρία και το Πακιστάν. Το ζήτημα της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να ειδωθεί από αυτή τη σκοπιά: οι απειλές της Βόρειας Κορέας έχουν επιτρέψει στις Η.Π.Α να εντείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιφέρεια της Ασίας-Ειρηνικού. Όπως έκαναν προηγουμένως και με τη Ρωσία, οι Η.Π.Α πλέον έχουν καταφέρει με επιτυχία να κυκλώσουν τη Κίνα. Παρόλα αυτά, η Κίνα και η Ρωσία κρατούν γερά τη Συρία από την τελική αποσταθεροποίηση. Η Συρία «φιλοξενεί» τη μοναδική ναυτική βάση της Ρωσίας εκτός της περιοχής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και η Ρωσία και η Κίνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν οι Η.Π.Α και οι σύμμαχοι της καταφέρουν να ανατρέψουν τη κυβέρνηση Assad, η Τεχεράνη θα αποτελέσει έναν πολύ ευκολότερο στόχο. Η Αμερική θα ήθελε διακαώς να τοποθετήσει καθεστώτα αχυρανθρώπων τόσο στη Μόσχα όσο και στο Πεκίνο και η εκμετάλλευση των πολιτικών και εθνικών διαχωρισμών στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας και της Κίνας θα είναι ευκολότερη εάν το Ιράν πέσει, και τελέσει υπό αμερικανικών συμφερόντων.

Μία παγκόσμια Αμερικανική στρατηγική βρίσκεται ήδη σε ισχύ ώστε να υποβαθμίσει την ανάπτυξη και την επιρροή της Κίνας, που αποτέλεσε και έναν από τους λόγους για την έναρξη της επιχείρησης
AFRICOM. Όμως, η Κίνα αντιστέκεται με την απόπειρα της να απαγκιστρωθεί από το δολάριο Αμερικής, γεγονός που αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Η Κίνα έχει εφαρμόσει διμερείς εμπορικές συμφωνίες με αρκετές χώρες, όπου οι συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται σε δολάρια αλλά σε εθνικά νομίσματα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Κίνα καθώς και έτερες αναδυόμενες μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει συμφωνίες ώστε να απομακρυνθούν από το Αμερικανικό δολάριο στο διεθνές τους εμπόριο.

Ο Άξονας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τα εθνικά νομίσματα για τις εμπορικές συναλλαγές των χωρών που τον απαρτίζουν. Η Ρωσία και η Κίνα χρησιμοποιούν τα εθνικά τους νομίσματα κατά τη διάρκεια των εμπορικών τους συναλλαγών για περισσότερο από έναν χρόνο.

Υπό την εξουσία του Saddam, το Iraq δεν χρησιμοποιούσε το δολάρια ως νομισματική βάση για τις πετρελαϊκές του συναλλαγές, όπως το ίδιο πράττει σήμερα το Ιράν. Ο Muammar Gadhaffi σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ως νόμισμα το δινάριο με βάση τον κανόνα του χρυσού ως αποθεματικό νόμισμα για περιοχές της Αφρικής. Γνωρίζουμε, καλά τι συνέβη στη Λιβύη και το Ιράκ. Το 2000, το Ιράκ μετέτρεψε όλες τις πετρελαϊκές του συναλλαγές σε ευρώ. Όταν οι Η.Π.Α εισέβαλλαν στο Ιράκ το 2003, μετέτρεψαν πάλι τις συναλλαγές πετρελαίου από ευρώ σε δολάριο. Δεν θα πρέπει να απορούμε για ποιο λόγο το Ιράν είναι ο νέος αμερικανικός στόχος..

Παράλληλα, το Ιράν κατευθύνεται προς τη Κίνα, το Πακιστάν και τη Κεντρική Ασία με στόχο να αντικρούσει τις επιδράσεις των Αμερικανικών κυρώσεων και να αναπτύξει την οικονομία της μέσω της ενίσχυσης του εμπορίου. Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος είναι μία πραγματικότητα: Η.Π.Α και οι σύμμαχοί της Ρωσια Κινα και Ιραν.

oimos-athina.blog

2 σχόλια

  1. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΣΤΟΧΕ!.. ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕ ΛΕΕΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΆΛΛΟΙ(ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΌΜΩΣ);... ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΕΙΔΗΣΗ ΕΣΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ...

    ΣΥΜΒΟΥΛΗ... ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΡΥΦΑ ΤΟΝ ΤΟΜΟ 0(ΜΗΔΕΝ) ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ ΌΤΙ ΈΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ(ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες, το θέμα δεν είναι καν το χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ή όποιας άλλης χώρας, αλλά κάτι ευρύτρερον επί του προκειμένου καί άρα σας το αναφέρω, χάριν ενός γονίμου προβληματισμού σας. Κατά την εποχή της Αρχαιότητας, υπήρχαν όσον αφορά την οικονομία, ο Δαρεικός στατήρας, απεικονίζοντας τον Δαρείο Α΄(521-486π.α.χ.χ.) ως τοξότη, ο Ευβοϊκός στατήρας, η Αιγινητική δραχμή, η Κορινθιακή δραχμή, η Κερκυραϊκή δραχμή καί η Αθηναϊκή δραχμή. Με την επικράτηση του Αλεξάνδρου Α΄ καί την κατάλυση της Περσικής αυτοκρατορίας, προφανώς ο Δαρεικός στατήρας καταργήθηκε, αλλά καί τα Ελληνικά νομίσματα έχασαν την αξία τους, καθώς η Μακεδονική δραχμή εξαφάνισε τα υπόλοιπα Ελληνικά νομίσματα λίαν συντόμως. Αργότερα, με την επικράτηση της Ρώμης καθιερώθηκε ο Ρωμαϊκός σηστέρσιος καί από την εποχή του Κωνσταντίνου Α΄ σόλιδος,
    αναφερόμενος από τους μεταγενεστέρους ως "σολδίος" ή "σολδίον". Μετά, καταρρευσάσης της Δυτικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας το 476μ.α.χ.χ., επί κάποιους αιώνες δεν είχαν τα άλλα έθνη νομίσματα καί οικονομία, μέχρι περίπου το 1.000μ.α.χ.χ. Η Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ή "Βυζάντιο" κατέρρευσε οριστικώς το 1.453μ.α.χ.χ. καί καθιερώθησαν τα Οθωμανικά νομίσματα στην Ανατολή. Αρχικώς Οθωμανικό νόμισμα ήταν οι παράδες, μετά ήσαν τα άσπρα, εν συνεχεία τα γρόσια, τώρα στην Τουρκία είναι η λίρα.
    Κάθε Οθωμανικό νόμισμα, το γνωρίζουμε στην Ιστορία καί στα δημοτικά άσματά μας με ιδιαίτερη σημασία αίματος καί θυσιών.
    Λόγου χάριν, λέμε για κάποιον "Αυτός έχει πολλούς παράδες" καί εννοούμε ότι είναι πλούσιος, καθώς ήταν το νόμισμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τον δέκατον έβδομον αιώνα. Αλλά καί τα άσπρα είναι γνωστά, από ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός. Το 1.797-1.798μ.α.χ.χ., η Γαλλία καί η Αυστρία, με τη συνθήκη του Καμποφορμίου, διεμοίρασαν τη "Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μάρκου", όπως ονομαζόταν η Βενετία καί η Γαλλία πήρε τις Ιόνιες νήσους, ενώ η Αυστρία τα Ιταλικά εδάφη. Στις Ιόνιες νήσους, Έλληνες επεδίωξαν την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων καί τη δημόσια επανεμφάνιση του Δωδεκαθέου, με αποτέλεσμα την οργή του τότε πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Έτσι, όταν από κοινού, Άγγλοι, Ρ¨ωσοι καί Οθωμανοί επετέθησαν κατά των Γάλλων, ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ υπεστήριξε την εκστρατεία με σχετική εγκύκλιό του. Έτσι, το 1.798μ.α.χ.χ., οι Γάλλοι εξεδιώχθησαν από τις Ιόνιες νήσους καί τις κατέλαβαν οι Άγγλοι. Τότε, οι Άγγλοι πώλησαν την Πάργα στον Αλή πασά. Έτσι, το σχετικό δημοτικό άσμα λέει: "Τ' άσπρα πουλήσαν το Χριστό, τ' άσπρα πουλούν καί σένα". Αλλά καί τα γρόσια τα γνωρίζουν οι Έλληνες, καθώς με την παροιμία "Έχεις γρόσια; Έχεις γλώσσα", ότι δηλαδή ομιλούν καί δρουν αποκλειστικώς οι πλούσιοι ή κατ' ελάχιστον οι έχοντες κάποια στοιχειώδη περιουσία καί οικονομική δυνατότητα, κατανοούμε κάποια πράγματα.
    Πέραν αυτού, ερχόμενος τώρα στους νεωτέρους χρόνους, κατά τον δέκατον έκτον καί δέκατον έβδομον αιώνα, μέχρι καί τη λήξη του Τριακονταετούς πολέμου το 1.648μ.α.χ.χ., διεθνώς αποδεκτό νόμισμα, ήταν το Ισπανικό. Την περίοδο
    1.648-1.815μ.α.χ.χ., ήταν το Γαλλικό φράγκο. Με τη λήξη των Ναπολεοντείων πολέμων καί μέχρι το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή τα έτη 1.815-1.945μ.α.χ.χ., διεθνώς αποδεκτό νόμισμα ήταν η Αγγλική στερλίνα. Τώρα, την πε΄ριοδο 1.945μ.α.χ.χ.-σήμερα είναι το δολλάριο. Επομένως, η όποια νομισματική αμφισβήτηση του δολλαρίου, ακόμα καί καθιέρωση ενός άλλου διεθνούς νομίσματος, υποχρεωτικώς θα επιτευχθεί μέσω ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Άρα, το θέμα είναι ποιοί επιθυμούν κάτι τέτοιο καί κατά πόσον θα υπάρχει πλανήτης κατά το τέλος του συγκεκριμένου πολέμου ή ακόμα κατά πόσον οι αντίπαλοι του δολλαρίου θα επιτύχουν τον σκοπό τους. Ύλη για φιλοσοφία. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.