Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

(ΦΟΝ) ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ: ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)

Γράφει ο Αντίοχος Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» έδωσε τις τελευταίες ημέρες και είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, αν και δεν έτυχ...


Γράφει ο Αντίοχος

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» έδωσε τις τελευταίες ημέρες και είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, αν και δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής.

Πιο συγκεκριμένα:

1ον) Απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων, την οποία λένε οι… κακές γλώσσες ότι θα ανακοινώσει εντός του προσεχούς διμήνου:

«Δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα. Και οι συνθήκες εφέτος θα είναι πολύ διαφορετικές…η αβεβαιότητα έχει περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και οι δυσκολίες υπάρχουν ασφαλώς, αλλά είναι πολύ μικρότερες….Τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας – η οποία, εφόσον μένουμε στον σωστό δρόμο, δεν θα αργήσει… Έτσι κι αλλιώς, εφόσον καταφέρουμε να πιάσουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα».

Αυτό το τελευταίο («εφόσον καταφέρουμε να πιάσουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα»), θα είναι η δικαιολογία των νέων μέτρων. Δυστυχώς, δε θα τον… πιάσουμε (τον στόχο…).

2ον) Είπε πως πετύχει το πείραμα του ΦΠΑ θα συζητήσουμε κι άλλες μειώσεις φόρων:

«Είναι απλό: αν πετύχει το πείραμα, και εφόσον επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, θα ζητήσουμε και άλλες μειώσεις φόρων… Αν δεν πετύχει το πείραμα, απομακρύνεται ο στόχος μείωσης της φορολογίας».

Πάλι η προηγούμενη προϋπόθεση για το πρωτογενές έλλειμμα. Που είπαμε, δεν θα τον πιάσουμε το στόχο. Και επιπλέον μία: «αν πετύχει το πείραμα του ΦΠΑ». Ε, λοιπόν, είναι σίγουρο πως δε θα πετύχει. Οπότε, ξεχάστε τις μειώσεις φόρων!

3ον) Δήλωσε πως θα έχει «συνεργασία μακράς πνοής με το ΠΑΣΟΚ» και ότι «η συνεργασία μου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ειλικρινής και εποικοδομητική”.

4ον) Έγραψα στο τελευταίο κείμενό μου («Ποιος ωφελείτε από τις αντισυγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής»), πως το σωσίβιο που ελπίζει να χρησιμοποιήσει ο (φον) Αντωνάκης στις επόμενες εκλογές (το οποίο του προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με το «αντιφασιστικό μέτωπο»…) θα είναι το «ή εγώ ή εμφύλιος». Ιδού τι απάντησε σε ερώτηση περί των συνθημάτων για Γράμμο και Μελιγαλά που ακούστηκαν στη βουλή:

«Τα συνθήματα αυτά έχουν “οσμή αίματος” . “Τα συνθήματα που αναφέρατε δεν είναι «γραφικότητες». Έχουν οσμή αίματος! Είναι ακραίες εκδηλώσεις διχασμού και «νοσταλγία» εμφύλιας σύγκρουσης! Όσοι τα φωνάζουν είναι τυφλωμένοι, ακραίοι. Και όσοι τα ανέχονται, ακόμη, είναι απολύτως συνυπεύθυνοι και εξίσου ακραίοι».
5ον) Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε τα εξής:

«Διαλαλούν ότι «διέλυσαν τις συνιστώσες τους». Κάθε μέρα όμως τα χτυπήματα μεταξύ τους πάνε κι έρχονται. Ας τα βρουν πρώτα μεταξύ τους, για να ξέρουμε κι εμείς με ποιον θα συνεννοηθούμε…».

Τι πάει να πει αυτό; Προφανώς, όταν λέει για «συνεννόηση» ο (φον) Αντωνάκης εννοεί συγκυβέρνηση! Καθότι, γιατί άλλο πράγμα χρειάζεται να συνεννοηθούν; Προδόθηκε μόνος του!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.