Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ... Ν. ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ: ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ!

Γράφει ο Αντίοχος. Όλο και περισσότερο λυσσομανάει το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο από τη συνεχή και ασταμάτητη άνοδο της Χρυσής...

Γράφει ο Αντίοχος.

Όλο και περισσότερο λυσσομανάει το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο από τη συνεχή και ασταμάτητη άνοδο της Χρυσής Αυγής, καθώς βλέπει πως δεν πιάνει κανένα κόλπο ανασχέσεως. Και ρίχνει την ψευτοδημοκρατική του μάσκα, αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο: μιας δικτατορίας διεφθαρμένων!

Κι όταν λέμε «κατεστημένο», δεν εννοούμε μόνο τους λεγόμενους «νταβατζήδες», τους πολιτικάντηδες και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ. Μιλάμε για μια ευρύτατη γκάμα ανθρώπων που καλοπερνάνε μ’ αυτό το σύστημα εξουσίας.

Ένας εξ’ αυτών, λοιπόν, τους «καλοπερασάκηδες» του συστήματος, ο γνωστός ως «ιστορικός» και καθηγητής πανεπιστημίου Νικόλαος Μαρατζίδης, έγραψε ένα πύρινο άρθρο με τίτλο «Διαλύστε την Χρυσή Αυγή», σε καθεστωτική ιστοσελίδα. Ιδού τα κυριότερα σημεία του άρθρου αυτού, που στάζει όλο το μίσος και τη χολή του ντόπιου κατεστημένου κατά του ενός και μοναδικού αντισυστημικού κόμματος εν Ελλάδι, της Χρυσής Αυγής:

«Το ξεκάθαρο μεταναζιστικό ιδεολογικό στίγμα της Χ.Α. δεν φόβισε σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων. Ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός του ανάδελφου έθνους και ο αντιδυτικισμός που συγκρότησαν την κυρίαρχη πολιτική κουλτούρα της μεταπολίτευσης λειτούργησαν ως ο αγωγός μέσω του οποίου μεταφέρθηκαν ψηφοφόροι από άλλους πολιτικούς χώρους στις κάλπες της εξτρεμιστικής άκρας δεξιάς. Ας μην ξεχνάμε, δυστυχώς, πως σε κάποια θέματα, η Χ.Α. δεν απέχει πολύ -αν απέχει- από τις αντιλήψεις της πλειονότητας των Ελλήνων.
Τελικά, πόσο ζημιώνει τη Δημοκρατία η Χ.Α.; Αποτελεί πραγματική απειλή για τους δημοκρατικούς θεσμούς ή είναι απλώς ένα υποπροϊόν, ένα πολιτικό σκουπίδι της κρίσης που της αξίζει η περιφρόνηση και η απομόνωση;
…Η Χ.Α., συγκεκριμένα, επιδεικνύει μια απαράδεκτη κοινωνική συμπεριφορά. Με άλλα λόγια, η δημόσια συμπεριφορά των στελεχών της Χ.Α. όχι απλώς παραβιάζει ή παίζει στα όρια με τον νόμο και τους κανόνες της δημοκρατικά οργανωμένης πολιτείας αλλά συνειδητά επιδιώκει να γελοιοποιήσει αυτούς τους κανόνες προκειμένου να νομιμοποιήσει και να προάγει την εκτροπή. Είναι σαφές, πως η Χ.Α. προσπαθεί να κοινωνικοποιήσει τους πολίτες, ειδικά τους νεότερους, στις πρακτικές μιας πιθανής πολιτικής ανωμαλίας. Επειδή, μάλιστα, η στάση της αυτή επιβραβεύτηκε ως τώρα από εκλογικά οφέλη, η ηγεσία της Χ.Α. φαίνεται να πιστεύει, με αρκετή δόση αλαζονείας, πως αυτή η συμπεριφορά θα την οδηγήσει στο κατώφλι της εξουσίας.

…Δεν πάει άλλο. Αφού η Χ.Α. αποφάσισε να επιβάλει τη χέβι μέταλ στην πολιτική ζωή, ήρθε η ώρα και η Δημοκρατία να απαντήσει με σκληρό ροκ. Let’s Dance λοιπόν αλλά στους ρυθμούς της Δημοκρατίας που ήρθε η ώρα να περάσει από την άμυνα στην επίθεση. Η πρόταση είναι απλή. Αν η Χ.Α. δεν συμμορφωθεί άμεσα και δεν αποδεχτεί τους κανόνες συμπεριφοράς της φιλελεύθερης Δημοκρατίας και της οργανωμένης κοινωνίας πρέπει να αντιμετωπίσει την απειλή να τεθεί εκτός νόμου και τα στελέχη της να υποστούν συνέπειες. Η συμμετοχή στη Χ.Α. πρέπει να αρχίσει να έχει κόστος.

Είναι προφανές πως αυτό σημαίνει αλλαγές στο σύνταγμα και τη νομοθεσία. Υπάρχουν όμως οι δυνατότητες και με το υπάρχον πλαίσιο. Δεν χρειάζεται εδώ, προς το παρόν, να μπω σε λεπτομέρειες. Εξάλλου, κανένας σε αυτόν τον τόπο δεν έχει μεγαλύτερη φαντασία από το ίδιο το Κράτος σε τέτοια θέματα. Βούληση και αυτοπεποίθηση χρειάζεται.

Οι ψηφοφόροι της Χ.Α., είτε αυτοί αποτελούν το 7% είτε το 17% του εκλογικού σώματος, οφείλουν να αντιληφθούν πως η συστηματική υπονόμευση των θεσμών δεν μπορεί να είναι δίχως κόστος για κανέναν. Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά δεν μπορεί να καταντήσει ο χρήσιμος ηλίθιος της κάθε αυταρχικής μειοψηφίας εξαιτίας ενός «φιλελεύθερου ενοχικού συνδρόμου». Όποιος παίζει με τη φωτιά γιατί θέλει να ανάψει πυρκαγιά θα πρέπει να ξέρει πως μπορεί και να κάψει τα δάκτυλά του.
Η ιδέα πως δεν μπορούμε να «αγγίξουμε» τη Χ.Α. επειδή έχει μεγάλη επιρροή δεν είναι πειστική. Το αντίθετο θα έλεγα. Επειδή δεν μιλάμε για κανένα περιθωριακό γκρουπούσκουλο επιβάλλεται η άμεση συμμόρφωσή της, με κάθε τρόπο. Αλίμονο αν μια οργανωμένη πολιτεία παραλύει επειδή ένα αντιδημοκρατικό μόρφωμα λαμβάνει το 5% ή 10% των ψήφων. Στο κάτω-κάτω της γραφής, το 1946 το ΚΚΕ επηρέαζε πολύ μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος αλλά η εξέγερσή του αντιμετωπίστηκε αποφασιστικά, ευτυχώς. Πρέπει να χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί;

Η διάλυση της Χ.Α., ας μπει λοιπόν, στην ημερήσια διάταξη από τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου. Θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση της Δημοκρατίας και θα αποτελέσει ένα μάθημα για το μέλλον που θα το λάβουν όλοι. Επιπλέον, θα επιτρέψει στην Κεντροδεξιά που αντιμετωπίζει και τη σοβαρότερη εκλογική απειλή από τη Χ.Α., να ανασάνει».

Ωραία (και πολύ… δημοκρατικά) όλα αυτά που γράφει ο καθεστωτικός Μαραντζίδης, αλλά το πραξικόπημα του… «συνταγματικού τόξου» που προτείνει –εμπνεόμενος προφανώς από το πρόσφατο της Αιγύπτου- δεν γίνεται στην Ελλάδα. Για πολλούς λόγους, με κύριο ότι το εγχώριο σάπιο καθεστώς της κλεπτοκρατίαςΔΕΝ μπορεί να στηριχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, χώροι στους οποίους η Χρυσή Αυγή σαρώνει στην κυριολεξία! Γι’ αυτό, λοιπόν, να τα ξεχάσουν αυτά όσοι τα ονειρεύονται αυτές τις… θερινές νύκτες. Εκτός πια κι αν θέλουν να φέρουν την κατάρρευση του αγαπημένου τους καθεστώτος μια ώρα αρχύτερα. Και ο νοών, νοείτο…


(ΥΓ): «Καθηγητές τρεις κι εχάθη η Πατρίς» (Μπίσμαρκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.