Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ NSA ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

Το μισό από το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων συλλογής πληροφοριών ασφαλείας στις βρετανικές Βάσεις της Κύπρου καλύπτεται από την ...

Το μισό από το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων συλλογής πληροφοριών ασφαλείας στις βρετανικές Βάσεις της Κύπρου καλύπτεται από την αμερικανική υπηρεσία εθνικής ασφαλείας NSA, σύμφωνα με σαββατιάτικο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Στο πλαίσιο των αποκαλύψεών της, με βάση τα απόρρητα έγγραφα που της διέθεσε ο πρώην υπάλληλος της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν, η εφημερίδα αναφέρει πως σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια της NSA, η αντίστοιχη βρετανική GCHQ, που διαχειρίζεται αυτές τις πληροφορίες ασφαλείας, «πρέπει να λαμβάνει υπόψη την αμερικανική άποψη όταν αποφασίζει πού θα δώσει προτεραιότητα».
Στο σχέδιο μελλοντικής λειτουργίας των Βάσεων οι Βρετανοί φέρονται να έχουν σημειώσει την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης και εξοπλισμού τους, «ώστε να διατηρηθούν οι υγιείς σχέσεις με τους Αμερικανούς». Τον Νοέμβριο του 2011 ανώτερο στέλεχος της GCHQ, που εργαζόταν στην Κύπρο, επεσήμανε τις ανησυχίες για τον αριθμό προσωπικού στις εγκαταστάσεις παρακολούθησης. «Δε θα είναι βιώσιμο αν συνεχιστεί περαιτέρω η μείωση του αριθμού μελών προσωπικού και θα έχει άσχημο αντίκτυπο στις δεσμεύσεις μας έναντι της NSA», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.