Λένε, ότι οι τρόποι του είναι χοντροκομμένοι. Κυκλοφορεί συχνά με λυμένη την γραβάτα, λεκέδες στα ρούχα του ενώ τον πήρε ο ύπνος σε μια σ...
Λένε, ότι οι τρόποι του είναι χοντροκομμένοι. Κυκλοφορεί συχνά με λυμένη την γραβάτα, λεκέδες στα ρούχα του ενώ τον πήρε ο ύπνος σε μια συνέντευξη που έδωσε σε έναν δημοσιογράφο, μέσα στην λιμουζίνα του.
Όμως ο Ελληνοαμερικανός κροίσος Τζον Κατσιματίδης, θεωρείται από τους επικρατέστερους για να πάρει το χρήσμα των Ρεπουμπλικανών για να γίνει ο υποψήφιος δήμαρχος για την Νέα Υόρκη. Το αν τελικά θα τα καταφέρει θα το μάθουμε σύντομα καθώς είτε στα μέσα Σεπτεμβρίου είτε στις αρχές Οκτωβρίου, θα έχει ανακοινωθεί ποιος θα διεκδικήσει τον θώκο.
Γεννημένος στην Νίσυρο το 1948, βρέθηκε στην Αμερική σε ηλικία 6 μηνών, μαζί με τους γονείς του που μετανάστευσαν για να βρουν καλύτερη τύχη. Ο πατέρας του ήταν από μια πολύ φτωχή οικογένεια και εργάστηκε 16 χρόνια ως μοναχικός φαροφύλακας σε ένα νησάκι κοντά στην Νίσυρο και ύστερα, πιατάς στην Νέα Υόρκη.
Προσπάθησε να μορφώσει τον γιο του και τον έστειλε στο πανεπιστήμιο, όμως ο Τζον, λίγο πριν πάρει το πτυχίο του μπλέχτηκε με τις επιχειρήσεις. Αρχικά αγόρασε ένα μικρό μερίδιο σε ένα σουπερμάρκετ και μέσα σε λίγο καιρό άρχισε να ισχυροποιεί την θέση του. Βρέθηκε κάτοχος της αλυσίδας Gristedes και άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλα πεδία, όπως αεροπορικές και πετρελαϊκές εταιρείες. Σήμερα το περιοδικό Forbes τον κατατάσσει στην 458η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων ενώ ο ίδιος καυχιέται για την περιουσία του, που ανέρχεται σε 3 δις δολάρια.
Όχι μόνον αυτό αλλά χρηματοδοτεί σχεδόν μόνος του την καμπάνια του, πατώντας στα βήματα του νυν δημάρχου της Νέας Υόρκης Μαϊκλ Μπλουμπεργκ που ξόδεψε μεγάλα ποσά για να εκλεγεί αλλά και να διατηρήσει αυτήν την θέση. Πολλοί συνυποψήφιοι του Κατσιματίδη, τον κατηγορούν μάλιστα για αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς έχει κάνει αμέτρητες δωρεές για να κερδίσει την συμπάθεια της κοινής γνώμης.
Αν και μιλάει ελληνικά με βαριά αμερικανική προφορά και γνωρίζει καλά τα ελληνικά πράγματα, ο Κατσιματίδης κρατά αποστάσεις από την Ελλάδα και δεν σκέφτεται να κάνει καμιά επένδυση στην χώρα μας. Παλαιότερα είχε αποπειραθεί να ανοίξει μια αεροπορική εταιρεία αλλά η εμπειρία ήταν απογοητευτική. Για να δούμε, αν πολλά χρόνια μετά τον Μαϊκλ Δουκάκη, ένας Ελληνας θα καταφέρει να μπει στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, σε μια θέση με τεράστια διεθνή προβολή.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.