Να ανακαλέσει μία πατρίδα από τα ελληνικά γιαούρτια του αναγκάστηκε ο Hamdi Ulukaya, ο Τούρκος μετανάστης στις ΗΠΑ που έγινε δισεκατομμυ...
Όταν καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν ότι κάποια από τα γιαούρτια της Chobani είχαν πολύ περίεργη γεύση, ενώ τα κυπελλάκια τους "ίδρωναν και φούσκωναν", η εταιρεία ερεύνησε το θέμα και βρήκε ένα είδος μούχλας, που όπως αναφέρει, είναι συνηθισμένη στα γαλακτοκομικά.
Η Chobani ανακοίνωσε ότι τα χαλασμένα γιαούρτια παράχθηκαν στο εργοστάσιό της στο Άινταχο και αποτελούν λιγότερο από το 5% της συνολικής παραγωγής της. Η εταιρεία συνεργάζεται με τους λιανέμπορους για να απομακρύνει όλα τα γιαούρτια με κωδικό 16-012 και ημερομηνία λήξης από 11 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου.
Η Chobani εμφανίστηκε ξαφνικά στην αμερικανική αγορά το 2007, όταν το ελληνικό γιαούρτι ήταν μάλλον άγνωστο στις ΗΠΑ. Σήμερα, είναι ο μεγαλύτερος πωλητής ελληνικού τύπου γιαουρτιού στη χώρα, ενώ το γιαούρτι αυτό έχει εκτοπίσει τα υπόλοιπα είδη από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, καταλαμβάνοντας πλέον το 35% του χώρου.
Ο ίδιος ο Ulukaya έχει γίνει δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του Bloomberg. makeleio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.