Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ...!!! ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΦΔΙΩΤΙΔΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ...!!! ΤΙ ΛΕΝΕ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ...

Τον περασμένο Αύγουστο ο εγκέλαδος είχε χτυπήσει την Αμφίκλεια με αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σ...


Τον περασμένο Αύγουστο ο εγκέλαδος είχε χτυπήσει την Αμφίκλεια με αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές στα σπίτια της ευρύτερης περιοχής. 

Λίγες ημέρες αργότερα, κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, θεωρώντας πως το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση. Στις 10 Αυγούστου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά τις ισχυρές δονήσεις, το zougla.gr είχε φιλοξενήσει δηλώσεις του σεισμολόγου Δρ. Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος ξεκαθάριζε πως η σεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά στενή επιστημονική παρακολούθηση.

«Ως εκ τούτου, είναι πολύ νωρίς αλλά και πολύ παρακινδυνευμένο, να υποστηρίξει κάποιος πως ο κύριος σεισμός στην περιοχή της Αμφίκλειας ήταν αυτός που σημειώθηκε στις 7 Αυγούστου», είχε τονίσει τότε ο σεισμολόγος Χουλιάρας. Σε χρονικό διάστημα 40 ημερών ο εγκέλαδος «επέστρεψε» με ένα διπλό χτύπημα επιβεβαιώνοντας τις αρχικές του εκτιμήσεις.

Ο κ. Χουλιάρας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του GR τονίζοντας πως οι επιστήμονες παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου, χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι μετά από μία ισχυρή δόνηση (όπως η δεύτερη που σημειώθηκε σήμερα) υπάρχει έντονη δραστηριότητα.



Το zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Καθηγητή σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος επανέλαβε πως η σεισμική ακολουθία δεν έχει ολοκληρωθεί και ανέφερε χαρακτηριστικά «Η περιοχή βρίσκεται σε διέγερση». «Οι πολίτες και η επιστημονική κοινότητα δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν και θα πρέπει να είναι λίγο επιφυλακτικοί», ανέφερε. Τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα τα σπίτια που υπέστησαν βλάβες από τις σημερινές ή τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

Τέλος, παρέθεσε στοιχεία από τις επιστημονικές μετρήσεις των διπλών σεισμικών δονήσεων στην Αμφίκλεια. zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.