Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΩΣΙΚΗ... ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ! ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ...

Αν και το ολόλευκο δέρμα της Γιούλια και του Αλεξέι από τη Μόσχα έχει ήδη γίνει κατακόκκινο, οι ξαπλώστρες τους παραμένουν εκτός ομπρέλας...

Αν και το ολόλευκο δέρμα της Γιούλια και του Αλεξέι από τη Μόσχα έχει ήδη γίνει κατακόκκινο, οι ξαπλώστρες τους παραμένουν εκτός ομπρέλας. Απολαμβάνουν τη δυσεύρετη γι’ αυτούς ηλιοφάνεια παρέα με τις κόρες τους, Ντάρια και Ξένια, στην παραλία της Νέας Μάκρης.
«Ηρθαμε για διακοπές 18 ημερών με πρόγραμμα all inclusive. Μάθαμε για την περιοχή μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου από το Ιντερνετ και την προτιμήσαμε γιατί θέλαμε να συνδυάσουμε τη θάλασσα με τα αξιοθέατα της Αθήνας», λέει ο Αλεξέι, οικονομικός διευθυντής σε εταιρεία. «Κάποιοι φίλοι μας πήγαν στην Κρήτη, όμως είχε πολλή φασαρία. Εδώ είναι ήσυχα, οικογενειακά».
Ανάλογες προσδοκίες είχαν και ο Γιάννης με την Τάνια, Ελληνας παντρεμένος με Ρωσίδα, κάτοικοι Μόσχας. Αμφότεροι οδοντίατροι, γονείς ενός μικρού αγοριού, ήρθαν εδώ μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Για 19 μέρες διαμονής, το πακέτο all inclusive για τους παππούδες και το παιδί κοστίζει γύρω στις 3.000 ευρώ, ενώ το ζευγάρι επέλεξε να μένει σε κοντινό ξενοδοχείο.
«Οι Ρώσοι χόρτασαν πια την Τουρκία - άσε που εκτιμούν περισσότερο την Ελλάδα, αφού μας συνδέει η ορθόδοξη πίστη», επισημαίνει η Τάνια και ο Γιάννης παρεμβαίνει: «Ο πεθερός μου είναι ενθουσιασμένος με το ελληνικό φαγητό». Η παρουσία τους εδώ ενισχύει, φυσικά, την τοπική αγορά. «Φεύγοντας θα αγοράσουμε χρυσούς σταυρούς, ελαιόλαδο, σαπούνια. Ηδη ψωνίσαμε ρούχα, γυαλιά ηλίου. Μέχρι και κουρτίνες πήραμε», λένε.
Ασημένια κοσμήματα, μπλουζάκια που γράφουν Hellas, φιστίκια αλλά και εκλεκτό ελαιόλαδο από τη Σπάρτη προτίμησαν οι Αιμιλία, Τζούλια και Βικτώρια. Αδελφές οι δύο πρώτες, ήρθαν με τη φίλη τους για 15 μέρες στη Νέα Μάκρη. Η Αιμιλία ξεκινάει το μάστερ της στην Κοινωνιολογία της Οικονομίας, ενώ οι άλλες δύο κοπέλες είναι χορεύτριες στα μπαλέτα Κίροφ. «Εχουμε ξαναέρθει στην Αθήνα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν χορέψαμε τη “Λίμνη των Κύκνων” στο Ηρώδειο», λένε. Γιατί επέλεξαν τη Νέα Μάκρη; «Εκτός από διακοπές δίπλα στη θάλασσα και κοντινές εκδρομές, θέλαμε να γνωρίσουμε και τη ζωή των ντόπιων. Επισκεφτήκαμε τον Μαραθώνα, βλέπουμε από κοντά και τη φύση: είδαμε για πρώτη φορά μια ροδακινιά! Είναι… εξωτικό δέντρο για εμάς. Μόνο στο σούπερ μάρκετ βλέπουμε ροδάκινα, σε δέντρο ποτέ!»
Οι περισσότεροι, ωστόσο, δεν είναι οι συνήθεις παραθεριστές, καθώς τον τελευταίο χρόνο ευδοκιμεί στην περιοχή ο αθλητικός τουρισμός. Γκρουπ των 400 ατόμων καταφθάνουν, από τη Μόσχα κυρίως, για την καλοκαιρινή προετοιμασία τους. Το ξενοδοχείο Golden Coast, σε συνεργασία με το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο Sport Tour, μονοπωλεί τη διαμονή τους, όπως επισημαίνει ο διευθυντής Ακης Παπαϊωάννου: «Φιλοξενούμε κυρίως αθλητές, 8 - 18 ετών, μαζί με τους γονείς και τους προπονητές τους. Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και πάνω στη θάλασσα. Η “50άρα” δημοτική πισίνα, κλειστή για δύο χρόνια λόγω αυξημένου κόστους συντήρησης, κατόπιν συνεννοήσεως με τον δήμαρχο, επαναλειτούργησε. Επιπλέον, πληρούμε τις προδιαγραφές των Ρώσων για διασκέδαση και καλό φαγητό, έχουμε προνοήσει για ρωσόφωνο προσωπικό, πληροφοριακά έντυπα στη γλώσσα τους, δορυφορικά κανάλια».
Γιατί αθλητές από τη Ρωσία επιλέγουν να προπονηθούν εδώ; Οπως εξηγεί ο Βασίλης Κραβτσούκ, εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου, «στη Μόσχα το κόστος του πετρελαίου για τη θέρμανση της πισίνας είναι πολύ υψηλό. Τους συμφέρει, λοιπόν, να πληρώσουν 100 ευρώ παραπάνω για να έρθουν στην Ελλάδα, όπου θα συνδυάσουν και διακοπές».
Κάθε νέος πληρώνει περίπου 700 ευρώ για τη συμμετοχή του σε προπονητικό πρόγραμμα 18 ημερών συμπεριλαμβανομένης της διαμονής all inclusive, της αμοιβής των προπονητών και της ενοικίασης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται επισκέψεις στο Μουσείο Μαραθώνα και στην Ακρόπολη - όχι όμως και τα αεροπορικά εισιτήρια.
Οι αθλητές έχουν αυστηρή ημερήσια ρουτίνα, όπως εξηγεί ο προπονητής Σεργκέι: Εγερση στις
6, τέσσερα δίωρα προπόνησης, τρέξιμο γύρω στα 6 χλμ., μπάνιο στη θάλασσα, καλό φαγητό, ξεκούραση. Ο 7χρονος Θεόδωρος με τον 11χρονο αδελφό του, Κωνσταντίνο, και τον φίλο του, Τιμόθεο, είναι κολυμβητές: «Εχουμε συνηθίσει τη σκληρή προπόνηση - δεν ζηλεύουμε τα παιδιά που παραθερίζουν. Αλλωστε, απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα της Ελλάδας». Τι έχουν ξεχωρίσει από τη χώρα μας; «Μας αρέσουν πολύ τα φρούτα! Εδώ είναι φρέσκα
και πιο νόστιμα απ’ ό,τι στη Μόσχα».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.