Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREΜM ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Ακατάλληλες για την Ελλάδα χαρακτήρισε τις φρεγάτες τύπου FREMM ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική με την αμυ...


Ακατάλληλες για την Ελλάδα χαρακτήρισε τις φρεγάτες τύπου FREMM ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική με την αμυντική βιομηχανία ερώτηση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης τάχθηκε εναντίον του μοντέλου ενοικίασης οπλικών συστημάτων, αποκαλώντας οξύμωρο το να ζητάει η χώρα βοήθεια από τους εταίρους της και αυτοί τα της νοικιάζουν οπλικά συστήματα με υψηλό κόστος. Το χαρακτηριστικό τμήμα της συνέντευξης έχεις ως εξής:
«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν, να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο.
»Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο.»
Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την ιδέα για τη ναυπήγηση «εθνικού πλοίου» και αναφέρθηκε σε πρόταση που κατατέθηκε τον Ιούνιο από το Τμήμα Ναυπηγικής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και από το Τμήμα Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

1 σχόλιο

  1. ti enoei O ADAHS toulaxiston tsipras legwntas gia "anoiktes" 8alasses? Dhladi h mesogeios eine mia rhxh skafh?
    anamesa rhodo karpa8o,to va8os ths 8alassas eine 4,5 xiliades metra!!! ti les Bre adah kopane?
    TIN MEGALHTERH FOURTOUNA TIS ZWHS MOU,AN KAI GURHSA OLES TIS 8ALASSES TIN BRHKA STIN MESOGEIO,KATW APO TIN KRHTH,PROS LUBIH,,,EKEI EIPA PAEI BOULIAZOUME!!!
    KAI KATI ALO,DHLADI H GALIA KAI SAN MESOGEIAKH XWRA,FTEIAXNEI FREGATES AXRHSTES GIA TON EAUTO THS,AFOU AUTES EINE GIA MPANIERES!!! KLEISTES 8ALASSES!!!
    AINTE AN8RWPE MOU TSIPRA NA KANEIS KAMIA ALLH DOULEIA....
    G amelethtos (Buzantinos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.