Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ 336 ΜΟΙΡΑΣ.... ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ...

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην 116ΠΜ για τα 70 χρόνια της 336Μ.   Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  ο Αρχηγός ΑΤΑ, α...

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην 116ΠΜ για τα 70 χρόνια της 336Μ. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος (Ι), Χρήστος Βαϊτσης, ενώ παρέστησαν επίσης ο πρώην Α/ΓΕΑ -και βετεράνος των A-7H-, Πτέραρχος (Ι) ε.α. Αντώνιος Τσαντηράκης, η ηγεσία της 116 Π.Μ., και αρκετοί απόστρατοι.
Παρόντες και αρκετοί ιπτάμενοι των F-104 μεταξύ αυτών και ο Νικόλαος Μανουσάκης δημιουργός των επετειακών F-104G «Όλυμπου» και «Τίγρη».  
Κατά την διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκαν 2 διελεύσεις και μια εικονική προσβολή του αεροδρόμιου από σχηματισμό 4 αεροσκαφών Α-7Ε,ΤΑ-7C Corsair της Μοίρας.
Στη δοξολογία χοροστάτησαν ο πρ. Νικόλαος Γουρδούπης, Διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ, ο πρωτοπρεσβύτερος, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών,  κ. Χρυσόστομου και ο ιερέας της 116 Π.Μ., π. Παναγιώτης Πλυταριάς.
Έξω από τον χώρο του υποστέγου οπού έγινε η τελετή υπήρχε στατική έκθεση 4 αεροσκαφών, 2 οπλισμένων Α-7 Corsair καθώς και του επετειακού κουρσάρου το οποίο πηρέ θέση αμέσως μετά την πτήση του σχηματισμού.
Στην στατική έκθεση υπήρχε επίσης ενα F-104G STARFIGHTER με την παλαιά ασημί/λευκη βαφή, όπως τα είχε παραλάβει αρχικά η Μοίρα τη δεκαετία του 60, το οποίο τράβηξε το βλέμμα των προσκεκλημένων.
Ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαίτσης
Ο διοικητής της 336Μ επισμηναγός (Ι) Απόστολος Παπαδόπουλος


Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες Γιάννης Ρηγόπουλος - defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.