Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΣΑΝ, ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ!

Περίπου 150 οπαδοί του ΑΚΕΛ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Δικαστηρίου της Λάρνακας για να συμπαρασταθούν στα δύο κορυφαία στελέ...

Περίπου 150 οπαδοί του ΑΚΕΛ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Δικαστηρίου της Λάρνακας για να συμπαρασταθούν στα δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος που οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με αίτημα της αστυνομία για έκδοση διατάγματος προφυλάκισης.

Οι Βενιζέλος Ζανέττος και Χρήστος Αλέκου, μέλη της Γραμματείας του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή, εκβιασμό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας φέρονται να εκβίαζαν τον επιχειρηματία Νίκο Λίλλη, να καταβάλλει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για να αποπληρωθούν δάνεια που είχαν κάνει μέλη του ΑΚΕΛ για να ενισχύσουν τη ποδοσφαιρική ομάδα ΑΛΚΗ.

Στα ταμεία του ΑΚΕΛ κατατέθηκαν 234.000 ευρώ ενώ ο κ. Λίλλης είχε δώσει και επιταγές περίπου 350.000 ευρω σε μέλη του ΑΚΕΛ για να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει βαθιές ρίζες αφού ο επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος φέρεται να αγόρασε με παράνομες διαδικασίες, ακίνητο που άνηκε σε τουρκοκύπριο έναντι 1,5 εκ ευρώ και στη συνέχει να το πούλησε για 24 εκ ευρώ στο Ταμείο Συντάξεων της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, για να γίνει η παράνομη αγοραπωλησία, στελέχη του ΑΚΕΛ είχαν ζητήσει χρήματα από τον κ. Λίλλη, αφού εκείνη την περίοδο στη κυβέρνηση βρισκόταν το κόμμα με τον Δημήτρη Χριστόφια. Η παράνομη αγοραπωλησία εγκρίθηκε από το τότε υπουργικό συμβούλιο. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί ο Πρόεδρος της Cyta και δύο αστυνομικοί της ΚΥΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.