Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ... ΤΩΡΑ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ.. ΓΥΦΤΟΥΣ!!!

Η προσπάθεια για έλεγχο οικονομικών δραστηριοτήτων στο Αιτωλικό και ο πόλεμος μεταξύ αντίπαλων «φατριών» Ρομά κρύβεται, σύμφωνα με μια εκδ...

Η προσπάθεια για έλεγχο οικονομικών δραστηριοτήτων στο Αιτωλικό και ο πόλεμος μεταξύ αντίπαλων «φατριών» Ρομά κρύβεται, σύμφωνα με μια εκδοχή, πίσω από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή τον Αύγουστο του 2012 και στις αρχές Ιανουαρίου 2013, με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, αφετηρία των επεισοδίων που κορυφώθηκαν με τον εμπρησμό πέντε σπιτιών - παραπηγμάτων σε καταυλισμό πίσω από το γήπεδο του Αιτωλικού δεν ήταν ο τραυματισμός από αθίγγανους ενός κατοίκου του Αιτωλικού την 4η Ιανουαρίου, ούτε τα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και Ρομά που είχαν προηγηθεί, την 3η Αυγούστου 2012.

Πηγή της «Κ» υποστήριξε ότι ο τοπικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησε στα γεγονότα, παρέχοντας έμμεσα υποστήριξη στη μία από τις δύο «φατρίες» Ρομά του Αιτωλικού, που ερίζουν για τον έλεγχο οικονομικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Από τη δικογραφία που συνέταξε για την υπόθεση η Ασφάλεια Μεσολογγίου, προκύπτει ότι το πρωί της 4ης Ιανουαρίου κάτοικοι και μέλη της Χ.Α. εντόπισαν στη λαϊκή αγορά και χτύπησαν τον Ν. Μπ. στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Ο Ν. Μπ. ανήκει στη μία από τις δύο αντίπαλες οικογένειες Ρομά της περιοχής. Ο πόλεμος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αργότερα την ίδια ημέρα, κάτοικοι του Αιτωλικού και μέλη της Χ.Α. που είχαν καλυμμένα πρόσωπα πυρπόλησαν τον καταυλισμό των Ρομά όπου διαμένει ο Ν. Μπ., προκαλώντας φθορές σε παραπήγματα και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στο Αιτωλικό από την Αττική, απειλώντας την κυριαρχία παλαιότερης οικογένειας Ρομά. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, σημειώθηκε στη διάρκεια του 2012 ένοπλη συμπλοκή (δίχως πάντως τραυματίες) μεταξύ των δύο οικογενειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα μέλη της οικογένειας Μπ. έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ενδεικτικά, ο Ν. Μπ. έχει συλληφθεί για κατοχή υπνωτικών χαπιών, ενώ ο Π. Μπ. για κατοχή και διακίνηση 3,5 κιλών χασίς.

Οι περισσότεροι από τους εννιά κατηγορούμενους για τον εμπρησμό των σπιτιών των Ρομά φέρονται ως μέλη της Χ.Α. Μεταξύ αυτών και ο γραμματέας της Χ.Α. Αιτωλικού. Οι ίδιοι κατηγορούνται για συμμετοχή και στην επίθεση κατά μικροπωλητών στο Μεσολόγγι, μαζί με τον βουλευτή της Χ.Α. Κώστα Μπαρμπαρούση.

Οι συλληφθέντες, πάντως, αρνήθηκαν, απολογούμενοι, οποιαδήποτε ανάμειξή τους στην υπόθεση. Οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι τη στιγμή των επεισοδίων δεν βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο, ενώ δηλώνουν άγνοια για την ταυτότητα των ατόμων που συμμετείχαν στους εμπρησμούς. «Από απλή περιέργεια, φτάνοντας στο Αιτωλικό κατευθύνθηκα στο σημείο όπου ήταν οι καπνοί. Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα από διαφόρους στον τόπο του συμβάντος, κουκουλοφόροι είχαν προβεί στον εμπρησμό του σπιτιού του Μπ.» υποστηρίζει ο ένας από τους κατηγορουμένους.

Πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.