Παραθέτουμε απόσπασμα από άρθρο του τελευταίου περιοδικού “Επίκαιρα”, όπου καταδεικνύεται η πολιτική σκοπιμότητα της παράνομης δίωξης κα...
“Αναβρασμός στη Δεξιά – Κυνηγούν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Έντονες διεργασίες κυοφορούνται στα δεξιά του πολιτικού συστήματος μετά τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής. «Θα αλλάξει το πολιτικό τοπίο και ο πολιτικός χάρτης μετά τις τελευταίες εξελίξεις;» διερωτώνται σε πολλά πολιτικά γραφεία και πρεσβείες των Αθηνών. Ουδείς μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια, καθώς είναι πάρα πολύ νωρίς να προβλέψει κανείς τι θα πράξουν και πώς θα κινηθούν όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή ή ήταν εν δυνάμει ψηφοφόροι της. Αυτό που επισημαίνεται από πολλές πλευρές είναι ότι τα δεδομένα αλλάζουν και τα τελευταία εικοσιτετράωρα κινητοποιούνται πρόσωπα που έχουν κεντρική θέση στα δεξιά ή τα άκρα δεξιά του πολιτικού συστήματος.
Στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής θα επιστρέψουν στη ΝΔ, γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς προ ημερών από τις ΗΠΑ ενώπιον του εβραϊκού λόμπι είπε ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος του Μιχαλολιάκου, το οποίο χαρακτήρισε «ναζιστικό», δεν είναι ναζιστές αλλά το επέλεξαν λόγω της οικονομικής κρίσης. Η ΝΔ θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις και με όχημα διάφορα πρόσωπα θα προσπαθήσει να κερδίσει πόντους, αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει εάν η επιχείρησή της θα είναι επιτυχής.
Ήδη στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης, που προέρχεται και από την ΕΠΕΝ (ήταν πρόεδρος της νεολαίας της), αλλά και ο Φαήλος Κρανιδιώτης (είπε πως η βάση της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι κυρίως «δικοί μας άνθρωποι» και «άνθρωποι της διπλανής πόρτας») έχουν αναλάβει δράση και ρίχνουν γέφυρες προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο θα ενεργοποιηθούν και βουλευτές που παραμένουν πιστοί στα νάματα της εθνικής Δεξιάς. Ωστόσο, τη θεώρηση Σαμαρά δεν την ασπάζονται όλοι όσοι συμμετέχουν στις διεργασίες. Κι αυτό διότι δεν εξέλιπαν οι λόγοι που αρκετοί ψηφοφόροι, περίπου μισό εκατομμύριο, επέλεξαν το 2012 τη Χρυσή Αυγή, ενώ, σύμφωνα με τα ευρήματα στις μυστικές δημοσκοπήσεις που υπήρχαν πριν από τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του, κατέγραφε μεγάλα ποσοστά (από 13% έως 15%).
Η πολιτική του Μνημονίου παραμένει κυρίαρχη και οι συνέπειές της αποτυπώνονται στο… σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Ως εκ τούτου, όπως λένε έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές, δεν θεωρείται πιθανή μια επιστροφή των ψηφοφόρων αυτών προς τα αστικά κόμματα, τα οποία και κινούνται σε μνημονιακές γραμμές. Για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους επικαλούνται την πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα του μνημονιακού Πορτογάλου πρωθυπουργού, Πέδρο Πάσους Κοέλιο, την περασμένη Κυριακή στις δημοτικές εκλογές. Επίσης, άλλοι επισημαίνουν την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2014.
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στη Χρυσή Αυγή μετά τις συλλήψεις της ηγετικής της ομάδας. «Πρέπει πρώτα να δούμε πόσο θα επηρεαστεί η ίδια η Χρυσή Αυγή και μετά να αξιολογήσουμε τις κινήσεις που ήδη κυοφορούνται στο χώρο», παρατηρεί στα «Επίκαιρα» πρόσωπο που επιδιώκει να έχει κεντρικό ρόλο στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στα δεξιά του πολιτικού συστήματος.
Με όραμα ένα «νομιμόφρονα εθνικισμό»
Σε αυτό το πλαίσιο και εν μέσω των διεργασιών που έχουν ξεκινήσει, δεν είναι τυχαίο ότι και μεγάλα συστημικά ΜΜΕ αναφέρονται στο «νομιμόφρονα εθνικισμό» και σε δυνάμεις που μπορούν, στο πλαίσιο του αστικού μνημονιακού συστήματος, να καλύψουν το κενό που θα αφήσει (;) η Χρυσή Αυγή. Ο τόπος έχει ιστορικότητα και υπάρχει παράδοση στο χώρο της Ακροδεξιάς. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι μετά την πτώση της χούντας υπήρχε ένα ισχυρό ποσοστό που αυτοπροσδιοριζόταν ως Ακροδεξιά, αν και οι περισσότεροι βρήκαν στέγη στη ΝΔ. Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, πολλοί θέλουν να διαμοιράσουν τα… ιμάτια της Χρυσής Αυγής.“
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.