Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ (ΠΡΩΗΝ;) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

Ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια του ν/σ, το οποίο περιλαμβάνει και την επίμαχη τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότη...


Ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια του ν/σ, το οποίο περιλαμβάνει και την επίμαχη τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης

Διερευνητική επαφή με εκπροσώπους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στη Βουλή ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο περιλαμβάνει και την επίμαχη τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός επιχειρεί για μια ακόμα φορά να αποσπάσει την θετική ψήφο της αντιπολίτευσης προκειμένου το πολιτικό σύστημα να εκπέμψει κοινό και ηχηρό μήνυμα για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Ως βάση της διερευνητικής επαφής είναι η κατ’ αρχήν συμφωνία όλων των κομμάτων για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης του νεοναζιστικού μορφώματος. Σε αυτή τη βάση ο κ. Μιχελάκης επιχειρεί να «λειάνει» τις διαφορές των δύο τροπολογιών – της δική του και αυτής που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, η ρύθμιση Μιχελάκη προβλέπει αναστολή χρηματοδότησης, όταν στελέχη κόμματος κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατικές πράξεις (187 και 187Α του ΠΚ αντίστοιχα).

Αξίζει να σημειωθεί ο υπουργός προκειμένου να επιτευχθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συναινέσεις και να λάβει η τροπολογία ευρύτατη πλειοψηφία, «κούρεψε» την αρχική της μορφή, διαγράφοντας τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, διακεκριμένης κατασκοπίας, επιβουλής της ακεραιότητας της χώρας και προσβολής εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας. Με τον τρόπο αυτό ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις ενστάσεις του ΚΚΕ αλλά και τις ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ που εστίαζε την διαφωνία του στο αδίκημα της κατασκοπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.