Μετάλλιο χωρίς όμως να νοιώθει το άγχος του φαβορί θα διεκδικήσει την Κυριακή το απόγευμα ο Βασίλης Τσολακίδης στον τελικό του δίζυγου (αρ...
Ο 34χρονος σπεσιαλίστας του δίζυγου που έχει ανεβασμένη αυτοπεποίθηση αλλά και ψυχολογία (μετά την πρωτιά και την εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό) θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής ενόργανης στους τελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης της χρονιάς, όπως είχε επίσης συμβεί στο αντίστοιχο παγκόσμιο του 2011, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Παρότι όμως εντυπωσίασε στον προκριματικό αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία (15,866 β.), ο Τσολακίδης υποστηρίζει ότι και οι εννιά φιναλίστ θα έχουν τις ίδιες πιθανότητες: «Το πρώτο μέλημά μου ήταν να μπω στον τελικό, το πέτυχα και προχωράω. Τώρα, όλα ξεκινούν πάλι από το μηδέν. Δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση του προκριματικού, ούτε αν πέρασες πρώτος ή τελευταίος. Αν κάνω μία εξίσου καλή εμφάνιση, σίγουρα θα πετύχω κάτι μεγάλο. Δεν έχω πάντως να αποδείξω κάτι. Θα αγωνιστώ απελευθερωμένος και ό,τι έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο» τόνισε ο πρωταθλητής μας και “ασημένιος” πέρυσι στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο που αναλύει και το μυστικό της επιτυχίας στον προκριματικό:
«Η εκτέλεσή μου ήταν καλή, αλλά όχι τέλεια. Τη διαφορά στη βαθμολογία την έκανε ο συντελεστής δυσκολίας του προγράμματός μου. Είναι το πιο δύσκολο πρόγραμμα της καριέρας μου και επιπλέον είναι ξεχωριστό, επειδή περιλαμβάνει ασκήσεις που δεν τις δοκιμάζει κανείς άλλος στον κόσμο. Εφόσον το εκτελέσω σωστά, είναι πάρα πολύ δυνατό» τόνισε ο αθλητής του Αλέκου Ιωακειμίδη, με τον οποίο έκαναν και το σχεδιασμό: «Ήταν μεγάλη υπόθεση που καταφέραμε να ετοιμάσουμε τόσο γρήγορα, στο ξεκίνημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου, ένα πρόγραμμα με πολύ δυνατή αρχική αξία. Είναι ένα πρόγραμμα τετραετίας, φτιαγμένο για να μας οδηγήσει μέχρι το 2016, αν όλα πάνε καλά και προχωρώντας βήμα - βήμα. Παρά την ηλικία μου αντέχω και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο!».
Ο Τσολακίδης θα γίνει στην Αμβέρσα ο Έλληνας αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς οργάνων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, αφού θα φτάσει τις έξι, έναντι πέντε του Βλάση Μάρα, σε βάθος 12ετίας. Έχει, μάλιστα, διαρκή βελτίωση στην τελική του κατάταξη: Ήταν 7ος το 2001 στη Γάνδη, 6ος το 2005 στη Μελβούρνη, 4ος στο 2006 στο Άαρχους και το 2009 στο Λονδίνο, καθώς και 2ος το 2011 στο Τόκιο.
Η πολυετής παρουσία στην ελίτ του αθλήματος, είναι ένα επιπλέον «παράσημο» για τον πρωταθλητή του Διαγόρα Αμπελοκήπων: «Χαίρομαι που θα αγωνιστώ σε τελικό για έκτη φορά, είναι κάτι πολύ σπουδαίο για μένα. Όταν μπορείς και στέκεσαι ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για μια 12ετία, αυτό σημαίνει πολλά. Όπως λένε, άλλωστε, η διάρκεια είναι αυτή που κάνει τον μεγάλο αθλητή...».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.