Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!! ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΟΓΛΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...

Προσχώρηση σε διαπραγματεύσεις υπό τους όρους Ντερβίς Έρογλου θα αποτελούσε πράξη εθνικής παραφροσύνης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής ...


Προσχώρηση σε διαπραγματεύσεις υπό τους όρους Ντερβίς Έρογλου θα αποτελούσε πράξη εθνικής παραφροσύνης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ζητώντας τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για αποτίμηση της κατάστασης και καθορισμό νέας στρατηγικής.

«Στην πραγματικότητα, ο κ. Έρογλου με την απόρριψη της όποιας σκέψης για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, μας θέλει να πάρουμε μέρος σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών ύστερα από 39 χρόνια άγονων, στείρων διαπραγματεύσεων υπό τουρκικούς όρους», είπε, ο κ. Ομήρου υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Έρογλου μιλά για «δύο κυριαρχίες, δύο κράτη, δύο λαούς και με την εσαεί κηδεμονία της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στη θέση του κ. Έρογλου ότι οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν από τη διανομή των εξουσιών, ο κ. Ομήρου είπε ότι «είναι εμφανής η δόλια προσπάθεια της Τουρκίας, να αναγνωρίσουμε τα δύο κράτη, τους δύο λαούς και η Κυπριακή Δημοκρατία, να εκχωρήσει, να διανείμει τις εξουσίες και αρμοδιότητές της στο ψευδοκράτος».

«Υπό αυτές τις συνθήκες προσχώρησή μας στη λογική διαπραγματεύσεων θα αποτελούσε πραγματικά πράξη εθνικής παραφροσύνης», σημείωσε ο κ. Ομήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.