Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ, ‘Η ΠΩΣ Η ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. Σε Οδύσσεια εξελίχθηκε η χθεσινή επτάωρη σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ στελεχών του ΥΠΟΙΚ και αξιωμ...


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Σε Οδύσσεια εξελίχθηκε η χθεσινή επτάωρη σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ στελεχών του ΥΠΟΙΚ και αξιωματούχων της Τρόικα και η οποία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντεταλμένοι των διεθνών τραπεζιτών και τοκογλύφων, γιατί αν το αναλογισθούμε εκεί πλέον έχει φθάσει το αντίκρισμα και το βάρος της Ελληνικής κυβέρνησης, να διαπραγματεύεται και να δέχεται εντολές από υπάλληλους, απέρριψαν τα πιο πολλά από τα προτεινόμενα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για το 2014, με επίκεντρο το ασφαλιστικό, επαναφέροντας στο τραπέζι μέχρι και τις περικοπές στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.

Αλλά δυστυχώς για τους όλους αυτούς που μέχρι χθες δήλωναν ότι επιπλέον μέτρα δεν θα υπάρξουν, για όλους τους «γιαλαντζί μάγκες» της πολιτικής σκηνής αρχής γενομένης από τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα, που προέβαιναν σε λεονταρισμούς εντυπωσιασμού, όσον αφορά το βέτο που θα προέβαλαν σε τυχούσες νέες εξοντωτικές απαιτήσεις,  οι τροϊκανοί διεύρυναν στα 400 εκατομμύρια το πρόσθετο κενό του 2014 όσον αφορά τον φόρο ακινήτων, αρνήθηκαν τις προτεινόμενες περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και…. απαίτησαν μέτρα και για το 2015, τηρώντας αδιαπραγμάτευτη στάση, όσον αφορά τα διαρθρωτικά μέτρα και κυρίως όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, τις ομαδικές απολύσεις και τους πλειστηριασμούς.

Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι; Τι προτίθεστε να κάνετε κύριοι της κυβέρνησης; Τώρα πλέον έχετε βρεθεί μεταξύ σφύρας και άκμονος.

Όσο για τα επιχειρήματα, όπως αυτό του υπουργού ανάπτυξης κυρίου Χατζηδάκη, που μοιάζουν με κλαυθμούς νηπίων, ότι αν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, υπάρχει κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης και όλα τα αναλόγου τύπου, οι επιτηρητές της τρόϊκα, που έχουν εξουσίες Ρωμαίων υπάτων, όχι απλά δεν τα λαμβάνουν υπ όψιν τους, αλλά ούτε καν τα συζητούν. Μάλλον τα σχολίασαν μια και μοναδική φορά, όταν απεφάνθησαν ότι αυτά είναι εσωτερικά θέματα και ας φροντίσει να τα λύσει η κυβέρνηση με τον Λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.