Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ... ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ Ο ECONOMIST!!!

«Παρανοϊκό» χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε άρθρο που δημοσιεύεται στο οικονομικό περιοδικό «Economist...


«Παρανοϊκό» χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε άρθρο που δημοσιεύεται στο οικονομικό περιοδικό «Economist», στο οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα: «σταδιακά όλο και ο πιο παρανοϊκός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

«Παρότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός έχει κάνει μικρή στροφή στην πολιτική του πρόσφατα, θυμίζοντας τις εξαγγελίες για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες (δήλωση ότι δεν θα εισαχθεί πετρέλαιο από τους Κούρδους του Ιράκ, επισκέψεις των Ιρακινών και Ιρανών υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα), τελικά η τουρκική εξωτερική πολιτική παραμένει η ίδια: με σειρά προβλημάτων με όλους τους γείτονες» σημειώνει το περιοδικό.

«Ο εναγκαλισμός του Ερντογάν με κόμματα που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα των Σουνιτών στις πρώην οθωμανικές κτήσεις έχει σταθεί αιτία για κατηγορίες σεκταρισμού. Τόσο οι Δυτικοί σύμμαχοι της χώρας, όσο και οι ηγέτες του Ιράν και του Ιράκ, ανησυχούν έντονα για τους δεσμούς με τους τζιχαντιστές που πολεμούν εναντίον του Μπασάρ Άσαντ και των Κούρδων στη Συρία», γράφει το άρθρο σύμφωνα με το mignatiou.com.

Οι εκκλήσεις για επιστροφή του Μοχάμεντ Μόρσι στην εξουσία έχουν προκαλέσει θυμό στους νέες ηγέτες της Αιγύπτου και «πάγωσαν» τη σχέση με τη Σαουδική Αραβία. Τέλος φαίνεται να έχει λάβει και ο μήνας του μέλιτος με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για συμπαραγωγή πυραυλικού αμυντικού συστήματος με κινεζική εταιρία που είναι υπό αμερικανικές κυρώσεις, συνεχίζει το άρθρο.

Η Τουρκία επέλεξε τους κινεζικούς πυραύλους για λόγους κόστους και επειδή οι Κινέζοι συμφώνησαν να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους. Παρά την επιμονή Ερντογάν ότι θα επικυρώσει την κινεζική συμφωνία, πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται απλώς για διαπραγματευτική τακτική, ώστε να υποχρεωθούν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί να προσφέρουν καλύτερους όρους.

Το άνοιγμα στο Ιράκ έγινε εξαιτίας των πιέσεων Τούρκων επιχειρηματιών, που υποστηρίζουν πως πληρώνουν το τίμημα για τις διαφωνίες της Τουρκίας με τους γείτονές της, ενώ το άνοιγμα στο Ιράν ακολούθησε αντίστοιχο άνοιγμα από πλευράς Ομπάμα. Ακόμη και η βάση του Ερντογάν ανησυχεί με την εμμονή του με την ανατροπή του Προέδρου Άσαντ, καθώς δε φαίνεται να έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα για τον περιορισμό των ξένων μαχητών που εισέρχονται στη Συρία.

Πηγή: mignatiou.com

-----------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.