Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ «ΒΗΜΑ», ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ ΤΟΥ

Ακόμα και το καθεστωτικό «Βήμα» εξέφρασε την αγανάκτησή του για το πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά φαινόμενο του κλεισίματος των σταθμώ...


Ακόμα και το καθεστωτικό «Βήμα» εξέφρασε την αγανάκτησή του για το πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά φαινόμενο του κλεισίματος των σταθμών του μετρό –και μάλιστα από τις 3 το μεσημέρι!- που έγινε το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας. Ιδού το κύριο άρθρο του Βήματος, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ανοιχτό μετρό»:

«Το ελληνικό κράτος φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να ταλαιπωρεί σε όλες τις δραστηριότητές τους πολίτες.  Από τις εφορίες, τα νοσοκομεία, τα υπουργεία έως τις μετακινήσεις τους.
Τρανταχτό παράδειγμα, η απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να κλείνει τους σταθμούς του Μετρό όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Η πρακτική του κλεισίματος σταθμών Μετρό δεν εφαρμοζόταν αλλά και δεν εφαρμόζεται σε καμία πόλη της Ευρώπης και το πιθανότερο και του κόσμου όταν γίνονται διαδηλώσεις.
Για έναν απλό και μόνο λόγο. Να υπάρξει διέξοδος διαφυγής στην περίπτωση που γίνουν επεισόδια ή ριχτούν χημικά. Γιατί διαφορετικά ο μόνος τρόπος που απομένει στους διαδηλωτές για να φύγουν είναι να περπατήσουν. Όμως δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα. Στους διαδηλωτές πάντα θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να τρέξουν για να ξεφύγουν και σίγουρα θα εγκλωβιστούν στη δίνη των γεγονότων.
Ούτε τον περίφημο Μάη του ’68, καθώς το Παρίσι φλεγόταν από τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια η γαλλική αστυνομία δεν διανοήθηκε να κλείσει τους σταθμούς του Μετρό.
Σήμερα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Αθήνα αντιρατσιστικές διαδηλώσεις αλλά και συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Επίσης τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά έως το απόγευμα. Δεν είναι δυνατόν να κλείσουν από νωρίς το μεσημέρι τρεις κεντρικοί σταθμοί του Μετρό.
Ας το ξανασκεφτεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας. Καθήκον του είναι να υπηρετεί και να διευκολύνει τους πολίτες σε όλες τους τις δραστηριότητες και όχι να τους ταλαιπωρεί».

Η εξήγηση για το άρθρο, είναι ότι η εφημερίδα μεταφέρει την οργή των πολιτών. Βέβαια, «ξεχνά» να γράψει το «Βήμα», ότι το μετρό δεν κλείνει σε όλες τις συγκεντρώσεις, παρά μόνο στις «ανεπιθύμητες». Επίσης «ξεχνά», ότι το κλείσιμο τριών σταθμών του μετρό γύρω από το Σύνταγμα έγινε με πρόσχημα δύο ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αντισυγκεντρώσεις αναρχοκομμουνιστών (τις οποίες όφειλε το ψευδοκράτος να απαγορεύσει!), καθόλου τυχαία έξω από τους σταθμούς του μετρό σε Προπύλαια (στάση Πανεπιστήμιο) και Μοναστηράκι, και ότι ο πραγματικός λόγος του κλεισίματος ήταν για να ταλαιπωρηθούν οι νέοι εθνικιστές να φτάσουν στο Σύνταγμα και να αποθαρρυνθούν οι ηλικιωμένοι. Αλλά, παρά τις παράνομες και κουτοπόνηρες μεθοδεύσεις του ψευδοκράτους και των παλιάτσων του, 50.000 εθνικιστές έφτασαν στο αποκλεισμένο Σύνταγμα, προκαλώντας τους πανικό. Φανταστείτε να μην υπήρχαν κι αυτά τα εμπόδια!

ethnikismos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.