Το γνωστό βρετανικό «The Economist» δημοσιεύει μια ανάλυση για τους λόγους που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να βγουν στο δρόμο, και οι λ...
Στην ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνονται , η Αλβανία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Ρουμανία από τα Βαλκάνια.
Στο μεταξύ, η Ελλάδα και η Βοσνία Ερζεγοβίνη θεωρούνται ως χώρες με πολύ υψηλό κίνδυνο εξεγέρσεων, καταλήγει το γνωστό βρετανικό περιοδικό «The Economist» , στον κατάλογο της κατάταξης των παγκόσμιων κινδύνων για το επόμενο έτος.
Ο Laza Kekic της «Intelligence Unit» του Economist δηλώνει ότι η μείωση του εισοδήματος και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας φέρνουν πάντοτε περισσότερες διαδηλώσεις. Αλλά όταν τα οικονομικά προβλήματα συνδέονται και με άλλα στοιχεία, ο κίνδυνος αστάθειας είναι υψηλός. Τα στοιχεία αυτά είναι η αδύναμη κυβέρνηση, η κοινωνική ανισότητα, το χαμηλό επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών και οι πυροδότηση των κοινωνικών εντάσεων.
Ιδιαίτερα, όπως σημειώνεται, η διάβρωση της εμπιστοσύνης προς τις κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα, με επακόλουθο την κρίση στη δημοκρατία, θέματα τα οποία κυριαρχούν τον τελευταίο καιρό.
Η «Intelligence Unit» έχει μετρήσει τους κινδύνους κοινωνικής αναταραχής σε 150 χώρες, οι οποίες χωρίζονται σε 5 κατηγορίες. Οι εξαιρετικού κινδύνου, υψηλού κινδύνου, μέτριου, χαμηλού και πολύ χαμηλού.
Σε σύγκριση με πριν από πέντε χρόνια, έχουν προστεθεί στην κατηγορία υψηλού κινδύνου περισσότερες από 19 χώρες από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, περιοχές που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. echedoros-a.gr"
STHN ELADA ZEIS ,YPARXH ELPIS HAHAHA.KAI AKOMA PSIFIZOUN ND KAI PASOK HAHAHA.OPOS STRONIS KIMASE HAHAHA
ΑπάντησηΔιαγραφή