Χέλι, μπύρα, πτερύγιο καρχαρία και τηγανητά στρείδια... Αν βρεθείτε στη Ιαπωνία, μπορείτε να τα παραγγείλετε και σε... παγωτό! Πρόκειται γ...
Χέλι, μπύρα, πτερύγιο καρχαρία και τηγανητά στρείδια... Αν βρεθείτε στη Ιαπωνία, μπορείτε να τα παραγγείλετε και σε... παγωτό! Πρόκειται για τη νέα μόδα που επικρατεί στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, λέγεται «Παγωτά Καινοτομίας» και προσφέρουν στους πελάτες τους ακριβώς αυτό: τα πιο παράξενα παγωτά που μπορεί κανείς να φανταστεί!
Στις χώρες του δυτικού κόσμου με τις γκουρμέ κουζίνες, μπορεί κανείς να βρει «εξεζητημένα» παγωτά, παγωτό μέλι με μπαλσάμικο φράουλας, καραμέλα με μανιτάρι με κόκκινο κρασί και διάφορους άλλους συνδυασμούς, που όμως μοιάζουν με αυτό που λέμε «επιδόρπιο».
Όταν μιλάμε για καινοτομία στη γεύση όμως, φαίνεται πως οι Ιάπωνες, πάνε το παγωτό ένα βήμα - τεράστιο βήμα - παραπέρα: χταπόδι με τη σάλτσα σόγιας, αυγό βραστό, ωμό κρέας αλόγου, ψητή μελιτζάνα, κοτόπουλο φτερούγα, και παγωτό γαρίδα είναι μερικές μόνο από τις παγωμένες «απολάυσεις» που γίνονται μόδα στην ιαπωνική πρωτεύουσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.