Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ Ο ΑΖΑΡΟΦ... ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ... ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ.

Η παραίτηση του Αζάροφ έγινε δεκτή από τον Γιανούκοβις, ο οποίος έχει ήδη προτείνει τη θέση στην αντιπολίτευση, και ανακοινώθηκε επίσημα...


Η παραίτηση του Αζάροφ έγινε δεκτή από τον Γιανούκοβις, ο οποίος έχει ήδη προτείνει τη θέση στην αντιπολίτευση, και ανακοινώθηκε επίσημα από την επίσημη ιστοσελίδα της ουκρανικής κυβέρνησης. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι την παραίτηση του πρωθυπουργού ακολουθεί υποχρεωτικά η παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης.

«Για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για κοινωνικό και πολιτικό συμβιβασμό, για μια ειρηνική λύση της σύγκρουσης, πήρα την προσωπική απόφαση να ζητήσω από τον Ουκρανό πρωθυπουργό να κάνει δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του πρωθυπουργού», αναφέρει δήλωση του Αζάροφ.

Πιστός στον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, ο Αζάροφ υποστήριξε την απόφαση τον Νοέμβριο της μη σύναψης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ κι ήταν εκείνος ο οποίος υπέστη τις αντιδράσεις του κοινοβουλίου υπερασπιζόμενος την ανάγκη για ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσία «Η κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα απειλεί την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη συνιστώντας έτσι κίνδυνο και για ολόκληρη την ουκρανική κοινωνία και τον κάθε πολίτη χωριστά», είπε ο Αζάροφ.

Ο 66χρονος Αζάροφ διορίστηκε από τον Γιανουκόβιτς μετά τις προεδρικές εκλογές του 2010 κι έκτοτε βρίσκεται στο πηδάλιο της υπερχρεωμένης χώρας, με το εθνικό της νόμισμα να είναι συνδεδεμένο με το δολάριο και αποκρούοντας τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην εσωτερική αγορά.

Η ανακοίνωση της παραίτησης Αζάροφ ήρθε την ώρα της έκτακτης συνεδρίασης της ουκρανικής Βουλής.

Η έκτακτη συνεδρίαση του ουκρανικού κοινοβουλίου θεωρείται κρίσιμης σημασίας τη στιγμή που οι φόβοι για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ενισχύονται στο Κίεβο. Το ουκρανικό νομοθετικό σώμα, στο οποίο κυριαρχεί το κυβερνών Κόμμα των Περιφερειών, θα εξετάσει τα μέτρα που υποσχέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ηγεσία της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών. Σήμερα φτάνει, εσπευσμένα, στο Κίεβο η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον Οι Ουκρανοί βουλευτές θα συζητήσουν νόμο αμνηστίας για τους διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία και τη συγκρότηση ομάδας εργασίας η οποία θα ασχοληθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει υπερβολικές, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, προεδρικές εξουσίες.

Θα συζητήσουν επίσης την ανάκληση των νόμων της 16ης Ιανουαρίου, που τιμωρούν αυστηρά σχεδόν οποιαδήποτε μορφή δημόσιας διαμαρτυρίας και προβλέπουν αυστηρές ποινές για κάθε συμμετέχοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.