Το ελληνικό γιαούρτι, το διεθνώς λεγόμενο «Greek yoghurt», μπορεί να παράγεται μόνο με συγκεκριμένο τρόπο και μόνο στην Ελλάδα, για να φ...
Η Chobani επιχειρηματολογούσε ότι πολλά από τα ευρήματα της πρωτόδικης απόφασης ήταν λανθασμένα. Το Εφετείο απέρριψε τα επιχειρήματα και σχολίασε ότι τα ευρήματα ότι ήταν «ανεπίδεκτα προσβολής».
Κατόπιν, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, το γιαούρτι που πωλείται ως «Greek yoghurt» στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παρασκευάζεται σύμφωνα με μια διαδικασία στράγγισης η οποία αφαιρεί τον ορό γάλακτος. Επίσης δεν πρέπει να περιέχει πρόσθετα και πρέπει η παραγωγή να γίνεται στην Ελλάδα.
Ακόμη παραμένουν σε ισχύ τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα με διαταγή του δικαστηρίου που απαγορεύουν στην Chobani την πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο ως «Greek yoghurt», στραγγιστού γιαουρτιού που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η εταιρία διατάχθηκε να πληρώσει για τα δικαστικά και νομικά έξοδα της ΦΑΓΕ για την έφεση, με ένα σημαντικό ποσό να είναι πληρωτέο άμεσα, ενώ της απαγορεύτηκε να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο δικαστήριο.
tvkosmos
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.