Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ DNA ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο σκελετούς της Εποχής του Σιδήρου, κάτω από ένα σχολείο στην περιοχή Newhaven του Εδιμβούργου, στη Σκωτία! ...


Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο σκελετούς της Εποχής του Σιδήρου, κάτω από ένα σχολείο στην περιοχή Newhaven του Εδιμβούργου, στη Σκωτία! Η... σημαντική ιστορικά αλλά και μακάβρια ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών για επέκταση του κτηρίου του σχολείου. 

Οι σκελετοί, που χρονολογούνται από το 2.000 π.Χ., βρέθηκαν σε στάση εμβρύου κι αυτός ο τρόπος ταφής σχετίζεται με την αρχαία πεποίθηση ότι οι νεκροί ξεκουράζονταν προσωρινά μέχρι να ξυπνήσουν στην επόμενη ζωή. «Πρόκειται για έναν κλασικό προϊστορικό τρόπο ταφής», σχολίασε ο αρχαιολόγος John Lawson.


Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο εύρημα ίσως αποδεικνύει την ύπαρξη αρχαίου οικισμού στην τοποθεσία που βρίσκεται το σημερινό Εδιμβούργο. Σύντομα θα ξεκινήσουν αναλύσεις προκειμένου να εξακριβωθούν πληροφορίες για τους σκελετούς (ηλικία, φύλο, διατροφή, καταγωγή και τρόπος θανάτου).

Πηγή: ancient-origins.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.