Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕΙΣΜΟΣ...!!! ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ...!!! ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

Μετά το άτυπο δημοψήφισμα της Βενετίας εκατοντάδες Σικελοί ζητούν κι εκείνοι το ίδιο, ένα δημοψήφισμα δηλαδή για την παραμονή ή όχι του ...


Μετά το άτυπο δημοψήφισμα της Βενετίας εκατοντάδες Σικελοί ζητούν κι εκείνοι το ίδιο, ένα δημοψήφισμα δηλαδή για την παραμονή ή όχι του νησιού στην Ιταλία.

Οι διαδηλωτές στο Παλέρμο κρατούσαν σημαίες της Βενετίας, της Σαρδηνίας και της Καταλονίας. Δημοψήφισμα για την αυτονόμηση από την Ιταλία ζήτησαν οι διαδηλωτές.

Οι Σικελοί είναι αγανακτισμένοι από τη λιτότητα και υποστηρίζουν ότι το Ιταλικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ληστεύουν τη Σικελία και τους φυσικούς της πόρους για να χρηματοδοτήσουν τα κέρδη τραπεζών και κερδοσκόπων.

Η Σικελία, ενώθηκε με την υπόλοιπη Ιταλία το 1860,μετά την εκστρατεία του Τζουζέπε Γκαριμπάλντι. Το 1866 το Παλέρμο επαναστάτησε κατά της Ιταλίας, η πόλη όμως βομβαρδίστηκε από το ιταλικό ναυτικό και οι πρωτεργάτες της επανάστασης εκτελέστηκαν, με αποτέλεσμα η Σικελία να υποταχθεί ξανά στο Ιταλικό κράτος.

Από το 1861 έως το 1871, έλαβε χώρα ένας εκτεταμένος ανταρτοπόλεμος κατά των «ενωτικών», σε όλη τη Σικελία και νότια Ιταλία. Οι ιταλικές κυβερνήσεις επέβαλαν στρατιωτικό νόμο και ο ιταλικός στρατός ρήμαξε την περιοχή, εκτέλεσε χιλιάδες κατοίκους, φυλάκισε δεκάδες χιλιάδων, κατέστρεψε χωριά και απέλασε κόσμο.

3 σχόλια

  1. Αρθρογράφοι μην χέρεστε και πάρα πολυ....
    Αυτά τα δημοψηφίσματα δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα (μικρή η μεγάλη) να θέλει να αποσχισθεί απο το κυρίαρχο κράτος.
    Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την Θράκη μας και με όποια άλλη περιοχή της Ελλάδος....
    ας προσέχουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σικελικός εσπερινός που τους χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλτατε ανώνυμε μη συγχέεις τα πρώτα καί τη τη ρότα, καθώς οι περιπτώσεις είναι απολύτως διαφορετικής υφής.
    Έτσι, παραθέτω τα κάτωθι δεδομένα.
    (Α) Ελληνική Δυτική Θράκη
    (1) ΧΧριστιανοί Ορθόδοξοι: ~50%
    (α) Έλληνες κατά συντριπτικήν πλειοψηφίαν
    (β) Τσιγγανόγυφτοι
    (2) Μουσουλμάνοι ~50%
    (α) Πομάκοι: Ελληνογενείς, ~40%-45%
    (β) Τουρκόφρονες, ~30%-35%
    (γ) Μουσουλμάνοι Τσιγγανόγυφτοι ή "Τουρκόγυφτοι" ~20%-30%
    Άρα, η Τουρκία ως χώρα πρακτικώς αδυνατεί να θέσει σχετικό θέμα, καθώς
    (α) Δεν έχει εθνολογικό επιχείρημα υπέρ της(50%+ των Τουρκοφρόνων σε ορισμένη περιοχή),
    (β) Δεν έχει ούτε νομικά επιχειρήματα, καθώς
    (i) οι μουουλμάνοι της Δυτιής Θράκης διοικούνται βάσει του ισλαμικού δικαίου, βάσει των όρων της συνθήκης της Λωζάννης, άρα δεν τίθεται θέμα περί "φιλελευθέρων" ή "συντηρητικών" πολιτικών πρακτικών, αλλά περί της πιστής ή της αμελούς εφαρμογής των επιμάχων όρων,
    (ii) η Τουρκία ουδένα λόγον έχει επί της Δυτικής Θράκης, ούτε καν ως "εγγυήτιδα δύναμη", όπως λόγου χάριν στην Κύπρο το 1.959μ.α.χ.χ.,
    (iii) στερείται ταυτοχρόνως καί των ιστορικών επιχειρημάτων επί της Δυτικής Θράκης, αφθόνων υπέρ της Ελλάδος,
    (iv) στρείται καί της υλικής δυνατότητος περί ενόπλου επικρατήσεώςν της κατά της Ελλάδος, καθώς όποτε την είχε, προφανώς την άσκησεν ως χώρα(π.χ. το 1.974μ.α.χ.χ. στην Κύπρο).
    (Β) Καταλωνοί
    Αενάως απορρίπτουν κάθε σχέση τους με την Καστίλλη. Ουδέποτε απεδέχθησαν την πολιτικήν ένωσίν τους το 1.469μ.α.χ.χ. με την Καστίλλην, μέσω του γάμου των "Καθολικών Βασιλέων" Φερδινάνδου της Καστίλλης καί Ισαβέλλας της Αραγωνίας-Καταλωνίας καί κατά τους επομένους αιώνες διετήρησαν πεισμόνως την εθνική ταυτότητά τους, τη γλώσσα, τη θρησκεία καί τα έθιμά τους, ενώ κατά την ανακήρυξιν της Ισπανικής Αβασιλεύτου Δημοκρατίας των ετών 1.931-1.936μ.α.χ.χ., υπεχρέωσαν το "Λαϊκό Μέτωπο" στην αποδοχή της αυτονομίας των διαφόρων περιοχών, όπως η Βασκωνία, η Καταλωνία κ.ά., υπερασπισθέντες την αυτονομία τους ενόπλως, κατά του Φράνκο την περίοδον 1.936-1.939μ.α.χ.χ.
    (Γ) Όσον αφορά την Σικελία, πέραν των όσων αναφερομένων χρησίμων, καλόν είναι να σημειώσουμε, ότι όπως ακριβώς καί στην Ισπανία, έτσι ακριβώς καί στην Ιταλίαν, υπάρχει μία πολυεθνική σύνθεση, καθώς ο πληθυσμός διαιρείται ως ακολούθως:
    (1) Νότια Ιταλία έως Νεάπολη/Ρώμη-Σικελία-Σαρδηνία=Ελληνογενείς πληθυσμοί
    (2) Βόρεια Ιταλία(Λομβαρδία/Λογγοβαρδία, Μεδιόλανο/Μιλάνο, Πεδεμόνιο κ.λ.π.)=Γερμανογενείς πληθυσμοί, άποικοι μετά το 750μ.α.χ.χ.
    Άρα, προφανώς αυτές οι παράμετροι σε τέτοια θέματα είναι καθοριστικές.
    Επομένως, άχρηστες ηθικολογίες τέλος. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.