Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΥΡΙΑΚΑ MIG ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ... ΕΛΑ ΚΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ...

Ανεβαίνει η ένταση στην τουρκοσυριακή μεθόριο αφού πριν από λίγο τουρκικά μαχητικά "λοκαρίστικαν" από συριακά α/α.   Νέ...


Ανεβαίνει η ένταση στην τουρκοσυριακή μεθόριο αφού πριν από λίγο τουρκικά μαχητικά "λοκαρίστικαν" από συριακά α/α.
 
Νέα παρενόχληση μαχητικών αεροσκαφών της από αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι με έκτακτη είδηση η Τουρκική τηλεόραση.
 
Επικαλούμενη δελτίο τύπου το τουρκικού Γενικού Επιτελείου, η κρατική  ΤV  ανέφερε ότι"Πέντε (5) μαχητικά αεροσκάφη F-16  παρενοχλήθηκαν από συριακό πυραυλικό σύστημα ενώ πετούσαν πάνω από την επαρχία HATAY".
 
Η επαρχία Χατάι ή Χατάυ (τουρκικά: Hatay) είναι επαρχία της νοτιοανατολικής Τουρκίας στο διαμέρισμα της Μεσογείου. Πρόκειται για μία στενή λωρίδα γης που περιβάλλεται από εδάφη της Συρίας ενώ στα δυτικά βρέχεται από την Μεσόγειο θάλασσα.
 
Είναι η νοτιότερη επαρχία της Τουρκίας και αποτελεί το τελευταίο εδαφικό τμήμα που προσαρτήθηκε στο Τουρκικό κράτος, αφού ενσωματώθηκε σ' αυτό μόλις το 1939. Η επαρχία έχει πληθυσμό 1.483.674 κατοίκους και έκταση 5.403 τ.χλμ. Πρωτεύουσα της είναι η Αντιόχεια. Είναι πιθανότατα η επαρχία της Τουρκίας με τον μεγαλύτερο αριθμό χριστιανών κατοίκων εκτός της Κωνσταντινούπολης λόγω της ύπαρξης τοπικής κοινότητας χριστιανών Αράβων. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.