«Εάν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές και το Συντηρητικό Κόμμα έκαναν σωστά την δουλειά τους, η Ακροδεξιά δεν θα υπήρχε», δήλωσε η επικεφαλής του Εθν...
Κι ενώ η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου επισημαίνει τα κακώς κείμενα των πολιτικών αντιπάλων της, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, το...φυσάει και δεν κρυώνει αφού, νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στην δημοσιότητα δείχνει ότι η δημοτικότητά του έχει πιάσει...πάτο. Το καθεστώς του εργένη στο Μέγαρο των Ηλυσίων αλλά και ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός στον οποίο προέβη για να σώσει την...καρέκλα του κάνοντας παράλληλα αιμία...δεξιά στροφή με την τοποθέτηση στο πρωθυπουργικό αξίωμα ενός Σοσιαλιστή με δεξιές πεποιθήσεις, του Μανουέλ Βαλς, δεν απέδωσαν καρπούς. Ίσα- ίσα, μάλλον απογοήτευσαν κι άλλο τους Γάλλους πολίτες.
Το 82% των Γάλλων πολιτών εκφράζει πλέον την δυσφορία του για την πολιτική του Ολάντ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύτηκε στην "Journal du Dimanche". Μέσα σε δύο χρόνια, από τότε που εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας,ο Ολάντ κατάφερε να απογοητεύσει πάνω από το 80% των Γάλλων ενώ το Μάιο του 2012 όταν ανέλαβε την προεδρία, το ποσοστό των πολιτών που ήταν ευχαριστημένο από την πολιτική του, άγγιζε το 61%. Από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, αυτός που επωφελήθηκε ήταν ο νέος πρωθυπουργός. Ο Μανουέλ Βαλς τα πάει περίφημα καθώς η δημοτικότητά του παραμένει σταθερά υψηλή στο 58%. Η δημοσκόπηση που δείχνει την...πόρτα εξόδου στον Ολάντ, διεξήχθη τηλεφωνικά, από τις 4 έως τις 12 Απριλίου, σε δείγμα 1909 ατόμων.
Κι ενώ ο Γάλλος πρόεδρος μελετά τις επόμενες κινήσεις του προκειμένου να εξαντλήσει την προεδρική του θητεία, οι New York Times προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τη συνταγή της επιτυχίας της γαλλικής Ακροδεξιάς.
"Το ιστορικό αποτέλεσμα που πέτυχε το Εθνικό Μέτωπο στις δημοτικές εκλογές της Γαλλίας καθώς αναδείχθηκε σε τρίτη πολιτική δύναμη, απέδειξε ότι η τακτική μεταμόρφωσης του κόμματος που επέλεξε η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς.Το κόμμα, που μπορεί να αναδειχθεί ακόμη και στη δεύτερη θέση στις επερχόμενες ευρωεκλογές, κατέκτησε πλέον κεντρική θέση στην πολιτική ζωή της χώρας", επισημαίνει η εφημερίδα και προσθέτει.
"Η Μαρίν Λεπέν επεδίωξε συστηματικά να προβάλει εικόνα μετριοπάθειας για το Μέτωπο, εκμεταλλευόμενη την οικονομική ανασφάλεια, τις βαθιά ριζωμένες αντιμεταναστευτικές και αντιμουσουλμανικές προκαταλήψεις και την απέχθεια για τον πολιτικό κόσμο. Η 45χρονη Λεπέν αντιπροσωπεύει ένα είδος συντηρητικού λαϊκισμού, ικανού στη συγκεκριμένη συγκυρία να παρέμβει στην ιδεολογική αντιπαράθεση σε πολλές χώρες και να υποσκάψει την ευρωπαϊκή προσπάθεια για μεγαλύτερη ενσωμάτωση".
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.