Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ SOS ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ...!!!

Την ευθύνη επιτήρησης τους έχει αναλάβει η αστυνομία με 3 κλιμάκια του Τμήματος Επιτήρησης Αλλοδαπών από Ηράκλειο, Ρέθυμνο αλλά και Αθή...


Την ευθύνη επιτήρησης τους έχει αναλάβει η αστυνομία με 3 κλιμάκια του Τμήματος Επιτήρησης Αλλοδαπών από Ηράκλειο, Ρέθυμνο αλλά και Αθήνα.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Παλιόχωρας το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Olympic Faith» στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι 331 μετανάστες που εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής σε σκάφος περίπου 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Πρόκειται όπως έγινε γνωστό για 267 άντρες, 24 γυναίκες και 40 παιδιά από τη Συρία και την Αιγύπτο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στην συνέχεια με λεωφορεία και θα φιλοξενηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς, όπου από το απόγευμα της Δευτέρας γίνονται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την υποδοχή τους . Την ευθύνη επιτήρησης τους έχει αναλάβει η αστυνομία και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εκεί θα μεταβούν 3 κλιμάκια του Τμήματος Επιτήρησης Αλλοδαπών από Ηράκλειο, Ρέθυμνο αλλά και Αθήνα.
P1030090
Οι μετανάστες επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος περίπου 32 μέτρων το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση και αρχικά τους βρήκε το πλήρωμα του υπό ελληνικής σημαίας παραπλέον δεξαμενόπλοιου «Olympic Faith». Άμεσα και υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή κατέπλευσε πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού το οποίο και συνέδραμε στην ασφαλή πρόσδεση του αλιευτικού επί του δεξαμενόπλοιου.
Στο σημείο δεσμεύθηκαν από το ΕΚΣΕΔ για παροχή συνδρομής δύο παραπλέοντα εμπορικά πλοία και το πλοίο USΝS «John Lenthall» του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα έσπευσε στην περιοχή κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΕΚΣΕΔ φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία παρείχε και ιατρική βοήθεια στους διασωθέντες.
Με τη συνδρομή του πληρώματος του ΠΑΘ ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετεπιβίβασης των μεταναστών από το αλιευτικό σκάφος στο δεξαμενόπλοιο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.
Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.