Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ BEVERLY HILLS... ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗ ΣΑΡΙΑ

Το πλούσιο Σουλτανάτο της ΝΑ. Ασίας έθεσε σε ισχύ από 1.5.14 τον ισλαμικό νόμο. Στο επίκεντρο της πολεμικής βρίσκονται πασίγνωστα πολυ...


Το πλούσιο Σουλτανάτο της ΝΑ. Ασίας έθεσε σε ισχύ από 1.5.14 τον ισλαμικό νόμο. Στο επίκεντρο της πολεμικής βρίσκονται πασίγνωστα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα συμφερόντων του.
Μερικά από αυτά είναι τα Plazza Athénée (κοντά στα Ηλίσσια Πεδία) και Meurice (rue de Rivoli),το The Dorchester στο Λονδίνο το Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

Αυτά τα φημισμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ανήκουν σε ένα όμιλο την αλυσίδα Dorchester ιδιοκτησίας του Πρακτορείου επενδύσεων του Brunei. Το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών του ομίλου ελέγχεται από αυτό το μικροσκοπικό κράτος που βρίσκεται στο νησί Bornéo και που ο σουλτάνος του Hassanal Bolkiah φιγουράρει ανάμεσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Από την 1η Μαίου το Σουλτανάτο εγκαθίδρυσε τη σαρία που μπαίνει σε εφαρμογή σταδιακά.Η νέα νομοθεσία προβλέπει αρχικά την επιβολή προστίμων ή συλλήψεων για παραβάσεις όπως ο μη σεβασμός της νηστείας κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού ή την μη συμμετοχή στην προσευχή της Παρασκευής.Στην επόμενη φάση θα επιβάλεται ακρωτηριασμός μελών για κλοπή ενώ από το 2015 προβλέπεται ο λιθοβολισμός για πολλές παραβάσεις όπως αυτή της μοιχείας ή την βεβήλωση του Κορανίου.
Διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο Bevrly hills
Διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο Beverly hills
Το Σουλτανάτο γίνεται το πρώτο και μοναδικό κράτος της ΝΑ.Ασίας που εφαρμόζει τη σαρία.Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ανά τον κόσμο.Προσωπικότητες κάλεσαν σε ένα μαζικό μπουκατάζ των ξενοδοχείων συμφερόντων του Σουλτανάτου.Ο δισεκατομυριούχος Richard Branson ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στο προσωπικό του και στις οικογένειές τους να διαμένουν σε αυτά.Ο βρεταννός ηθοποιός Stephen Fry και η αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια Ellen DeGeneres γνωστοποίησαν ότι θα συμμετάσχουν στο μπουκοτάζ.

Το γαλλικό PDG του ομίλου Kering (Saint-Laurent, Gucci…) και πρόεδρος του Kering for Women (site Internet στα αγγλικά) François-Henri Pinault δήλωσε παρών στο μπουκοτάζ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Beverly Hills καταδίκασε με ψήφισμά του την εξέλιξη στο Μπρουνέι και ζητάει από το Σουλτανάτο να πουλήσει τις επιχειρήσεις συμφερόντων του στον δήμο.

« Αυτοί οι νόμοι είναι σοκαριστικοί ,εγκληματικοί “δήλωσε η Δήμαρχος Lili Bosse του Beverly Hills.Ο ΟΗΕ εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία του και η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής διπλωματίας Jennifer Psaki είπε ότι:

« Ο πρέσβης μας μετέφερε στην κυβέρνηση του Brunei τις ανησυχίες μας ».
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.