Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ: ΑΤΜ ΠΟΥ ΘΑ "ΔΙΑΒΑΖΕΙ" ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΩΝ ΜΑΣ!!!

Τις κάρτες ΑΤΜ σκοπεύει να αντικαταστήσει δια παντός ένα σύστημα ταυτοποίησης της Hitachi, το οποίο τίθεται σε υπηρεσία στην Πολωνία μέσα...

Τις κάρτες ΑΤΜ σκοπεύει να αντικαταστήσει δια παντός ένα σύστημα ταυτοποίησης της Hitachi, το οποίο τίθεται σε υπηρεσία στην Πολωνία μέσα στο 2014.

Τα νέα ΑΤΜ υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν στους χρήστες να βγάλουν λεφτά απλά και μόνο βάζοντας το δάχτυλό τους σε ένα υπέρυθρο reader που τους αναγνωρίζει από το «ψηφιδωτό» που σχηματίζουν οι φλέβες στο χέρι τους.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Hitachi, το εν λόγω σύστημα ταυτοποίησης χρησιμοποιεί τεχνολογία μετάδοσης φωτός αιχμής, που επιτρέπει τη μετάδοση σχεδόν υπερύθρου φωτός προς το δάχτυλο. Στη συνέχεια το φως απορροφάται μερικώς από την αιμογλοβίνη στις φλέβες, ώστε να δημιουργείται ένα μοναδικό «ψηφιδωτό»/ προφίλ δακτύλου, το οποίο ταυτίζεται με τον χρήστη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Πολωνία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία θα αποκτήσει ένα δίκτυο τέτοιων ΑΤΜ, με 2.000 συσκευές να τοποθετούνται σε τράπεζες και σουπερμάρκετ σε όλη τη χώρα, συνοδευόμενα από μία διαφημιστική καμπάνια η οποία υπόσχεται «λεφτά μέσω του δαχτύλου».

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αρχίσει να καθιερώνεται ήδη στην Ιαπωνία, ωστόσο η έλευσή της στην Ευρώπη έχει καθυστερήσει. Σημειώνεται ότι κάποιες ιαπωνικές τράπεζες την χρησιμοποιούν επίσης και ως μέτρο ασφαλείας για θυρίδες. Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι είναι πιο ακριβής από τις συσκευές ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος και το ίδιο αξιόπιστη με την τεχνολογία σάρωσης της ίριδας του ματιού. Επίσης, υπάρχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό διαπίστωσης «ζωντάνιας», για να διαβεβαιώνεται ότι στον αναγνώστη τοποθετείται πραγματικό χέρι, το οποίο ανήκει σε ζωντανό άτομο, που βάζει το δάχτυλό του εκείνη τη στιγμή στη συσκευή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί σχετικά με το τι θα συμβαίνει όσο περνάν τα χρόνια και οι χρήστες γερνούν.

Αντίστοιχη τεχνολογία χρησιμοποιείται και στις ΗΠΑ, σε πυρηνικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις βιοκινδύνου, ενώ έχει αναφερθεί ότι τέτοια συστήματα έχουν εγκατασταθεί και για την προστασία «ευαίσθητων» χώρων σε καζίνο.

ypogeia-drasi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.