Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στα όσα δικαιωματικά μας ανήκουν, αντιθέτως είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη για να μετα...
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στα όσα δικαιωματικά μας ανήκουν, αντιθέτως είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη για να μεταφέρουμε ατόφια την φωνή του λαού μας στην ευρωβουλή τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SigmaLive o υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.
Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές;
Γιατί όπως και η πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού μπούχτισε από τις αδέξιες πολιτικές που ακολουθούνται όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στο Κυπριακό, στην οικονομία αλλά και σε όλους του τομείς, έτσι και εγώ.
Δεδομένου όμως ότι η αποχή δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και μη μπορώντας να παραμείνω αδρανής στην κατρακύλα της πατρίδας μου, αποφάσισα να αγωνιστώ μαζί με άλλους συναγωνιστές μου για να ανατρέψουμε το σάπιο κατεστημένο της διαφθοράς και της ασυδοσίας.
Αγώνας δύσκολος, αφού τασσόμαστε ενάντια στα συμφέροντα και σε όσους κινούν τα νήματα τα τελευταία χρόνια. Αγώνας όμως υπέροχος αφού θα μας δώσει το δικαίωμα να βλέπουμε κατάματα τις μελλοντικές γενεές και να τους λέμε ότι εμείς προσπαθήσαμε και δεν πέσαμε αμαχητί.
Αν μείνουμε άπραγοι, τότε ο όλεθρος θα συνεχίζεται και η πατρίδα μας θα παραπαίει, οδηγούμενη στο χάος. Είναι καθήκον του οποιουδήποτε να αφήσει τον «καναπέ» και να αντισταθεί.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ένας καθαρός πολιτικός χώρος μακριά από επαγγελματίες πολιτικάντηδες, που παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται από παντού συνεχίζει να μάχεται γιατί βασίζεται στην ατσαλένια ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικισμού.
Γι αυτούς του λόγους θα κατέλθω στις εκλογές και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στο ερώτημα σας, γι αυτό με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).
Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο είναι δύσκολη.
Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που έγινε ώστε να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση;
Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε και οδηγηθήκαμε στην σημερινή κατάσταση είναι η ασυδοσία και η ατιμωρησία που επικρατεί στον τόπο μας, μετατρέποντας μας σε νήσο των «αθώων». Σκάνδαλα επί σκανδάλων, χωρίς κανέναν ένοχο έσυραν την πατρίδα μας στο βούρκο.
Αυτή είναι η κύρια αιτία που οδήγησε την οικονομία μας στον μαρασμό. Και για όλα αυτά ευθύνη φέρει το αχόρταγο πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας.
Όμως δεν γίνεται να παραλείψω και τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από μια κρίση, αφού είναι ξεκάθαρη η διασύνδεση της Οικονομίας με το Κυπριακό. Με αυτό τον τρόπο κάποιοι προσπαθούν να κάμψουν αντιστάσεις, να γονατίσουν τον λαό για να δεχτεί μια ενδεχόμενη «λύση» που θα παρουσιάζεται δήθεν με οικονομικά οφέλη.
Αυτοί κατ’ εμένα είναι οι πιο σημαντικοί πυλώνες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Τίποτα τυχαίο και δυστυχώς όλοι γνώριζαν …
Η οικονομική κατάσταση της χώρας οδήγησε μια μεγάλη μερίδα Κυπρίων στον ευρωσκεπτικισμό. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατο δημοσίευμα της Economist το βιοτικό τους επίπεδο μειώθηκε κατά 13% από το 2004.
Ποια είναι τελικά τα οφέλη της χώρας μας από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη και πως μπορεί να βοηθήσει την οικονομική κατάσταση της Κύπρου στο άμεσο μέλλον;
Είναι λογικό μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας να οδηγείται στον Ευρωσκεπτικισμό, αφού οι αδέξιες πολιτικές που ακολουθούνται όλα αυτά τα χρόνια είχαν επίκεντρο τους τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα, αντί τον άνθρωπο και τα Έθνη.
Εδώ και πολύ καιρό οι Έλληνες Εθνικιστές τόνισαν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πόσο ακριβά θα πληρώσουμε την ένταξη μας στην Ευρωζώνη. Τότε όπως και σήμερα, ήμασταν οι «ακραίοι» που δεν ήξεραν τι έλεγαν. Τελικά όμως τα γεγονότα μας επαληθεύουν, διαψεύδοντας τους «φωστήρες» χαρτογιακάδες που παρελαύνουν καθημερινά στα κανάλια.
Δυστυχώς, με την ένταξη μας στην ΕΕ, κάποιοι μας έταζαν «λαγούς με πετραχήλια». Ότι με την κίνηση αυτή θα αποκτήσουμε θέση ισχύος. Όμως κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε να συμβαίνει και όλα αυτά αποδεικνύονται τελικά φρούδες υποσχέσεις.
Χρειαζόμαστε δυναμική, διεκδικητική πολιτική και όχι την κατά τους πολιτικάντηδες μας «πολιτική του εφικτού», που απέδειξε περίτρανα πόσο επιζήμια είναι. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να υπάρξει αλλαγή, με άτομα που δεν ενδιαφέρονται για το ατομικό, αλλά για το κοινωνικό συμφέρον. Άτομα με Εθνικά ιδεώδη και όχι τεράστιους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Μη ξεκάθαρο είναι και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Η κυβέρνηση επανέφερε το νομοσχέδιο για ψήφιση χωρίς να προηγηθεί επαναδιαπραγμάτευση αναφέροντας ότι η Κομισιόν, μέσω του Επιτρόπου Όλι Ρεν, δεν αποδέχεται οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ωστόσο η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι «Η απόφαση για τις ιδιωτικοποιήσεις πάρθηκε από την κυπριακή Κυβέρνηση».
Πώς το σχολιάζετε;
Είναι ξεκάθαρος ο εμπαιγμός του Κυπριακού λαού από την Κυβέρνηση, αφού τέτοιες κινήσεις πιστεύουμε γίνονται με το αζημίωτο. Δεν το λέμε εμείς, αλλά το αμαρτωλό παρελθόν των πολιτικάντηδων με τα αμέτρητα σκάνδαλα.
Αν η κυβέρνηση επιμένει ότι η Κομισιόν έδωσε εντολή, τότε μας αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι οι κρατούντες χάρισαν γη και ύδωρ. Παραχώρησαν δηλαδή Εθνική Κυριαρχία. Με απλά λόγια αυτή την στιγμή μας έχουν κάνει σκλάβους και εκτελούμε εντολές τρίτων, άρα ο Κυπριακός λαός πρέπει να αγωνιστεί ακόμα και για την Εθνική του Ελευθερία.
Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ταχθήκαμε ευθύς εξαρχής κάθετα εναντίον, αφού αρκετοί από αυτούς του οργανισμούς ήταν κερδοφόροι και μια σημαντική πηγή οξυγόνου για το κράτος μας. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς, είναι το γεγονός ότι άπτονται θέματα υψίστης Εθνικής σημασίας.
Άλλες χώρες που προχώρησαν σε παρόμοιες κινήσεις είχαν τις απαραίτητες υποδομές, που διασφάλιζαν την κρατική ασφάλεια χωρίς να περνάει η τύχη του κράτους σε κάποιον ιδιώτη. Στην ημικατεχόμενη Κύπρο, με τον εχθρό να παραμονεύει σε απόσταση λίγων μέτρων με το χέρι στην σκανδάλη, αφήνονται εγκληματικά χωρίς καμία υποδομή, όλα στην τύχη.
Η απόφαση των ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή της εφαρμογής της φιλοσοφίας ότι οποιαδήποτε λειτουργία που αναλαμβάνει το κράτος θα μπορούσε να γίνει καλύτερα από ιδιωτικές εταιρείες είναι παιδαριώδης. Εάν ήταν έτσι, τότε οι τράπεζες που είναι ιδιωτικές εταιρείες πως κατάφεραν να καταντήσουν σε αυτά τα χάλια και τώρα απαιτούν συνεχή κρατική στήριξη;
Αν ήθελαν πραγματική αναδιάρθρωση των ημικρατικών οργανισμών θα μπορούσαν να το πράξουν αρχίζοντας από τα ψηλά προς τα χαμηλά, διώχνοντας επίσης από το παράθυρο όσους μπήκαν από εκεί.
Ένας από τους κύριους σκοπούς της ένταξης μας στην Ε.Ε ήταν η εξεύρεση λύσης για το κυπριακό πρόβλημα.
Δέκα χρόνια μετά πως πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει η Ε.Ε και τι ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν οι κύπριοι ευρωβουλευτές για μια «δίκαιη» λύση του κυπριακού;
Με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας έλεγαν ότι θα αποκτήσουμε θέση ισχύος στο Κυπριακό, η οποία θα βοηθούσε σε μια λύση με ευνοϊκότερους όρους για εμάς. Δεν θα σχολιάσω ότι θέση ισχύος θα έπρεπε να είχαμε προ πολλού, αφού η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει το νησί μας δια της βίας εδώ και 40 χρόνια, ενώ θα έπρεπε να κάνουμε χρήση των πρώτων ψηφισμάτων του ΟΗΕ που κάνουν λόγο περί των πιο πάνω.
Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια ακολουθήσαμε την ολέθρια πολιτική του καλού παιδιού, αναγάγωντας την Τουρκο«κυπριακή» μειονότητα σε κοινότητα, κάνοντας εσφαλμένα αναφορές περί δικοινοτικού προβλήματος, χάνοντας ουσιαστικά τα δίκαια μας με δικές μας κατ’ επανάληψη λανθασμένες τοποθετήσεις.
Αυτή την γραμμή ακολουθούν εώς και σήμερα στην Ευρωβουλή, παραπληροφορώντας τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την φύση του Κυπριακού προβλήματος. Αν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε θέση να προβάλουμε σωστά το πρόβλημα μας, τότε πως περιμένουμε από τους Ευρωπαίους να γνωρίζουν;
Η δική μας ένταξη στην Ευρωβουλή θα είναι η απαρχή για αλλαγή. Για να προβάλουμε σωστά το Κυπριακό πρόβλημα, απαιτώντας επιτέλους όλα τα ιστορικά δίκαια του λαού μας. Σε συνάρτηση με την δεδομένη άνοδο του Εθνικισμού σε όλη την Ευρώπη, θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα και θα ασκηθούν πραγματικές πιέσεις από πολλές χώρες και κυρίως την Εθνικιστική Ευρωομάδα κατά της Τουρκίας. Μια χώρα που ουδεμία σχέση έχει με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και ως εκ τούτου καμία θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως εσφαλμένα προσπαθούν να πράξουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις.
Γι αυτό ο λαός πρέπει να στηρίξει μια διαφορετική φωνή, αφού όλους τους υπόλοιπους τους είδαμε, τους ακούσαμε και τους μάθαμε.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι πολίτες δεν φαίνεται να πείθονται για την σημασία των ευρωεκλογών.
Γιατί θα προτρέπατε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες;
Λογικό είναι οι πολίτες να απαξιώσουν τις Ευρωεκλογές και θα τολμήσω να πω το ίδιο και για όλες τις άλλες εκλογικές διαδικασίες. Με όλα όσα βλέπουμε να βιώνει καθημερινά η Κυπριακή κοινωνία, χωρίς να τιμωρείται κανένας από τους ενόχους, αλλά να επωμίζονται το βάρος της κρίσης και των εγκληματικών λαθών οι συμπατριώτες μας, είναι φυσικό επακόλουθο.
Η επιλογή της αποχής όμως δεν αποτελεί λύση, αντιθέτως είναι συνενοχή αφού δίνει περισσότερη δύναμη στα κόμματα του κατεστημένου αυξάνοντας τα ποσοστά τους. Τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.
Όμως ακόμα και για όσους πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο αντιδρούν, το κατεστημένο τους απάντησε ΑΜΕΣΑ. Στο ενδεχόμενο της τεράστιας αποχής, απάντησαν με την αυτόματη εγγραφή 60 000 Τουρκοκυπρίων στους εκλογικούς καταλόγους. Θα ανεχτεί ο λαός μας να αποφασίζουν για τις τύχες μας κάποιοι άλλοι; Θα ανεχτεί να ψηφίζουν οι Τουρκο«κύπριοι» για εμάς;
Ο λαός θα πρέπει να αντιληφθεί και να αντιδράσει στηρίζοντας ένα καθαρό πολιτικό κόμμα, που στελεχώνεται από ανθρώπους τίμιους, χωρίς αμαρτωλό κομματικό παρελθόν, που δεν προέρχονται από τον διεφθαρμένο κομματικό σωλήνα.
Ποιοι είναι αυτοί; Αυτοί με τους οποίους όλα τα πολιτικά κόμματα δεν δέχονται να συνομιλήσουν ακόμα και σε τηλεοπτικά πάνελ και ενώ έχουν μια έντονη παρουσία σε Εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά, ακόμη και ανθρωπιστικού περιεχομένου ζητήματα, παραμένουν ερμητικά αποκλεισμένοι και φιμωμένοι από παντού, ενώ παρ’ όλη την λασπολογία και το υβρεολόγιο εις βάρος τους, συνεχίζουν. Δεν είναι άλλοι από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).
Με ποιον τρόπο θα διεκδικήσετε ένα καλύτερο αύριο για τους Κύπριους πολίτες, αν εκλεγείτε;
Δεν είμαστε καριερίστες ούτε έχουμε σαν στόχο την προσωπική καταξίωση. Ούτε ενδιαφερόμαστε για τα χρήματα τους με σκοπό να πλουτίσουμε τους προσωπικούς μας λογαριασμούς. Ας τα πάρουν αυτά, δεν τα θέλουμε. Άλλωστε γι αυτό υποσχεθήκαμε ότι θα δίνουμε σημαντικό μέρος των εσόδων μας προς ενίσχυση των απόρων συμπατριωτών μας.
Ο αγώνας που δίνουμε είναι πρώτα από όλα Εθνικός και κατά δεύτερο Κοινωνικός. Βασισμένοι στο δίπτυχο πατρίδα και λαός, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς μισόλογα και ωχαδερφισμούς. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις στα όσα δικαιωματικά μας ανήκουν, αντιθέτως είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη για να μεταφέρουμε ατόφια την φωνή του λαού μας στην ευρωβουλή.
Ας είναι οι ευρωεκλογές η απαρχή για πάταξη της κλεπτοκρατίας που καταδυναστεύει την πατρίδα μας. Να περάσουμε το μήνυμα ότι μια νέα φωνή γεννιέται. Είναι καιρός να τιμωρήσουμε τους κλέφτες με αυτό που τους πονάει. Στήριξε Ε.ΛΑ.Μ., για να πατήσουμε επιτέλους πόδι στο σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και στην Ευρώπη των τοκογλύφων. elamcy.com
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.