Σε γενικές γραμμές τα McDonald's τα πηγαίνουν από πολύ καλά έως και περίφημα στις εκτός ΗΠΑ αγορές, ωστόσο, στην Ελλάδα έχουν υποστ...
Μάλιστα είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το Forbes ασχολείται με μια ακόμη «αμερικανική» ήττα μετά από εκείνη των Starbucks.
Ο λόγος δεν είναι άλλο από τον ανταγωνισμό των εγχώριων Goody's και ο αρθρογράφος, Πάνος Μουρδουκούτας, κάνει μια ξεχωριστή ανάλυση, καθώς και στις υπόλοιπες χώρες η αλυσίδα fast food συνάντησε ανταγωνισμό.
Στο κείμενό του ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η Goody's μπορεί να βασίστηκε στο μοντέλο franchise των McDonald's αλλά έδωσε ένα πιο τοπικό μενού, προσφέροντας και μια σειρά από μεσογειακά προϊόντα, αντί να επιμένει μόνο στα burgers και τις τηγανητές πατάτες.
«Τα υπόλοιπα έχουν γραφτεί στην ιστορία. Η McDonald's κλείνει το ένα κατάστημα στην Ελλάδα μετά το άλλο, έχοντας μόλις δύο εστιατόρια στην Αθήνα» σημειώνεται.
Το Forbes, εξηγεί, ακόμη, ότι η όταν η McDonald's αποφάσισε να δώσει πιο μεσογειακό στιλ στα προϊόντα της, αντιγράφοντας, πλέον την Gooydy's, ήταν ήδη πολύ αργά καθώς και οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν μια σειρά από νέα προβλήματα, όπως ο ανταγωνισμός από τους φούρνους, σε μία οικονομία που συρρικνώνεται.
«Παρόλα αυτά, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Το μοντέλο των McDonald's με το στάνταρ μενού, δεν δουλεύει σε χώρες που έχουν ισχυρή δική τους κουζίνα», καταλήγει το Forbes.
Το ότι τα Goody's (μαζί με τα σουβλατζίδικα, μεζεδοπωλεία, ταβερνάκια κλπ) προσφέρουν μακραν καλύτερη ποιότητα από την πλαστικούρα των McDonalds, γιατί δεν το λαμβάνουν υπόψη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι χωρίς τα Goody's, πάλι θα πάτωναν τα McDonalds στην Ελλάδα. Απλά γιατί ξέρουμε να τρώμε.
Μπορεί να μην είναι αυτοί οι λόγοι, που έχασαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιθανόν οι Έλληνες προτιμούν να τρώνε χάμπουρκερ με κρέας κανονικών ζώων. Ελεγχόμενα και εγγυημένα, σίγουρα πράγματα.
Υποθέτουμε ότι στα ελληνικά παρασκευάσματα δεν χρησιμοποιούν "κρεατόμαζα".