Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΕΣΩ... ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ: ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ!!! ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...

Με έναν αρκετά περίεργο τρόπο τιμωρούνται οι αυτοκινητιστές που τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς με τους προβολείς των οχημάτων τους, στην...


Με έναν αρκετά περίεργο τρόπο τιμωρούνται οι αυτοκινητιστές που τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς με τους προβολείς των οχημάτων τους, στην πόλη Σεντζέν, στη νότια Κίνα.

Η αστυνομία της περιοχής αναγκάζει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν χωρίς λόγο τα φώτα πορείας να κάθονται σε ένα σκαμπό, μπροστά από ένα περιπολικό, κοιτώντας τους προβολείς του, για περίπου πέντε λεπτά.
Στόχος αυτής της ασυνήθιστης τεχνικής, σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, είναι να αποτραπεί η άσκοπη χρήση των φώτων πορείας από τους οδηγούς, κάνοντας τους παραβάτες να συνειδητοποιήσουν πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι η πράξη τους.
Με σχετική ανακοίνωσή της στο Weibo, μια κινεζική εκδοχή του Twitter, η αστυνομία της περιοχής χαρακτηρίζει «κατάλληλη» τη συγκεκριμένη τιμωρία, προειδοποιώντας τους οδηγούς ότι δεν θα τους χαριστεί, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό ότι «παίζουν» τα φώτα τους.
Οι παραβάτες, πέρα από το… βασανιστήριο με τα φώτα, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 300 γουάν, που αντιστοιχούν σε περίπου 36 ευρώ, ενώ επιπλέον είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν μια διάλεξη της αστυνομίας, σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η επιπόλαιη χρήση της μεγάλης σκάλας, στα φώτα των αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.