ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... Δεκάδες χιλιάδες ευρώ κέρδιζαν τα δυο διαδικτυακά κυκλώματα που ανακάλυψε η Δί...
Δεκάδες χιλιάδες ευρώ κέρδιζαν τα δυο διαδικτυακά κυκλώματα που ανακάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα οποία μετέδιδαν on line στριπτίζ από ανήλικα κορίτσια, ανάμεσα τους και Ελληνόπουλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο κυκλώματα από το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, είχαν καταφέρει να παγιδεύσουν 10 Ελληνόπουλα, ανάμεσα τους και η 12χρονη από την Βόρειο Ελλάδα τις οποίας οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Επίσης από την Δίωξη ερευνάται το ενδεχόμενο εάν τα δυο κυκλώματα έπεισαν τελικά τα 10 ανήλικα κορίτσια από την Ελλάδα να βγάλουν τα ρούχα τους στο Skype και να πάρουν άσεμνες πόζες, χωρίς βέβαια τα παιδιά να γνωρίζουν ότι την ίδια στιγμή στην άλλη άκρη του κόσμου παιδόφιλοι είχαν πληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να τα δουν “on line” να βγάζουν τα ρούχα τους.
Όταν πια οι κακοποιοί ήταν σε θέση να πείσουν τα παιδιά να βγάλουν μέσω του “Skype” τα ρούχα τους, τότε ειδοποιούσαν τους πελάτες τους σε Αμερική και Ευρώπη, για την ώρα και το λογαριασμό του Skype που θα μπορούν να δουν ζωντανά το “στριπτίζ” που έκανε το ανυποψίαστο παιδί, το οποίο πίστευε πως έτσι θα το δει ο αντιπρόσωπος του διεθνούς οίκου μόδας, ώστε να εκτιμήσει τα προσόντα του και να το προσλάβει στην Εταιρεία με την υπόσχεση τις διεθνούς καριέρας και τις μεγάλης ζωής.
Βέβαια χωρίς το παιδί να το γνωρίζει, άνθρωποι με αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα την ίδια ώρα το έβλεπαν στην οθόνη του υπολογιστή τους να βγάζει τα ρούχα του, αφού πρώτα είχαν πληρώσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ η δολάρια.
Στο μεταξύ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έπειτα από απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενημερώνει τους γονείς για το προφίλ το δυο κυκλωμάτων στο Facebook και το οποίο είναι το εξής: «GEMMA STYLES» με URL: «http://www.facebook.com/GemStyles?fref=ts » ενώ, οι λογαριασμοί στο Skype είναι οι εξής: Το προφίλ στην πλατφόρμα Skype«ONE DIRECTION» με Skype Name: «onedirectionuklive» και το προφίλ στην πλατφόρμα Skype «Jorn» με Skype Name:«mrsorjorn».
Η Δίωξη, συμβουλεύει γονείς και παιδιά: “ Να μην αποστέλλουν ποτέ προσωπικά τους δεδομένα, να μην δέχονται ποτέ να λάβουν μέρος σε βίντεο-κλήση με άγνωστα άτομα, να μην πιστεύουν σε προσφορές εργασίας της συγκεκριμένης μορφής, να μην αποστέλλουν ή δημοσιοποιούν προσωπικές τους φωτογραφίες ή βίντεο, και τέλος σε περίπτωση που οποιοσδήποτε άγνωστος τους πλησιάσει με αυτό τον τρόπο να επικοινωνούν άμεσα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή τις τοπικές Αρχές.”
Ρεπορταζ Θεοδόσης Πάνου - newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.