Τα ΑΕΙ γίνονται Α.Ε. και ουσιαστικά παραχωρούνται σε ιδιώτες! Με πρόσχημα την αυτοχρηματοδότηση των ΑΕΙ ανοίγει διάπλατα η πόρτα στα ...
Τα ΑΕΙ γίνονται Α.Ε. και ουσιαστικά παραχωρούνται σε ιδιώτες! Με πρόσχημα την αυτοχρηματοδότηση των ΑΕΙ ανοίγει διάπλατα η πόρτα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στην ανώτατη Παιδεία.
Μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου, οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος αποφάσισαν την απελευθέρωση των πληρωμών των ειδικών λογαριασμών έρευνας (ΕΛΚΕ) των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων τους, αλλά και των ερευνητικών κέντρων ιδιωτικού δικαίου και των ινστιτούτων, από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, δηλαδή από τον δημόσιο έλεγχο.
Απαξίωσαν κάθε έννοια παιδείας, αφήνοντας τις “φοιτητικές νεολαίες” να διαλύουν ασύδοτα τα πανεπιστήμια, οι ίδιοι οι καθηγητές κρύφτηκαν πίσω από λέξεις όπως “δημοκρατία” “άσυλο” εξυπηρετώντας τους μικροπολιτικούς (αριστερούς) στο σύνολό τους σκοπούς, εισπράττοντας τα χρήματά τους, αφήνοντας την αξία της μάθησης στην άκρη…
Δείτε και πέστε μας αν είναι εικόνα εκπαιδευτικού ιδρύματος αυτή…
Σκουπίδια έξω από τους κάδους, πλημμυρισμένες αίθουσες, πεταμένα στρώματα: οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του πανεπιστημιακού καθηγητή Μάνου Στεφανίδη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις οποίες ανέβασε στο ιστολόγιό του με το ακόλουθο συνοδευτικό σχόλιο: «Αφιερώνονται στον απερχόμενο πρύτανη κ. Πελεγρίνη και τα γενναία μέλη της Συγκλήτου τα οποία συχνά προπηλακίζονταν αγόγγυστα από εισβολείς φοιτητές κατά τις συνεδρίες τους.
Αφιερώνονται επίσης στο Συμβούλιο σπουδών του ΕΚΠΑ που αποφάσισε πριν από εμάς για εμάς τι επιτρέπεται να ψηφίσουμε στις πρυτανικές εκλογές. Ζήτω το δημόσιο, ανεξάρτητο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.
ΥΓ. 2 Δυστυχώς στις φωτό δεν φαίνονται ποντίκια, κατσαρίδες και μικρόβια και δεν αποτυπώνονται οι οσμές…
ΥΓ.3 Ολοένα και περισσότεροι γίνονται οι αιώνιοι φοιτητές, με 4 στους 10 να μην έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους έπειτα από 12 χρόνια, την ώρα που οι καταλήψεις και οι διπλές εξεταστικές κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση πτυχίο.
Τα κορίτσια τα καταφέρνουν καλύτερα από τα αγόρια, καθώς ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ενώ σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τους πρωτοετείς. Κυρίως επειδή προέρχονται από την κόπωση των πανελλαδικών εξετάσεων, αδυνατούν σχεδόν στο σύνολό τους να περάσουν τα μαθήματα της πρώτης χρονιάς στο πανεπιστήμιο.
Αυτά αποκαλύπτει μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία δημοσιεύει το «Εθνος».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.