Επειδή σαν σήμερα, γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο θρυλικός αυτός Μακεδόνας στρατηλάτης, ας θυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη το βράδυ εκείνο...
Τη νύκτα, λοιπόν, που η Ολυμπιάδα έφερε στον κόσμο τον Αλέξανδρο (356 π.Χ.), και η φύση του θα
ήταν "Θυμοειδής" και "λεοντώδης", όπως είχε προμαντέψει ένας μάντης στο Φίλιππο, στην Έφεσο καταστράφηκε από μια τεράστια πυρκαγιά ο ναός της θεάς Άρτεμης, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Πέλλα, τον Ιούλιο του χρόνου 356 π.Χ. Πατέρας του ήταν ο Φίλιππος ο Β', μια μεγάλη μορφή στην Ιστορία του αρχαίου κόσμου, έξοχος στρατιώτης, πολιτικός και διπλωμάτης. Αναμορφωτής του μακεδονικού στρατού και δημιουργός του μακεδονικού κράτους, του πρώτου "εθνικού κράτους" στον ελληνικό χώρο, ήταν συνετός σαν βασιλιάς, αλλά σαν άνθρωπος παρασυρόταν συχνά από βίαια και άγρια πάθη.
Μητέρα του ήταν η ωραία Ολυμπιάδα, Ηπειρώτισσα βασιλοπούλα των Μολοσσών, που ο Φίλιππος τη γνώρισε στη Σαμοθράκη, όπου είχαν πάει και οι δυο, για να μυηθούν στα μυστήρια του Διόνυσου. Ήταν κι αυτή μια μεγάλη μορφή, με ισχυρή θέληση, άμετρη φιλοδοξία και βίαια αισθήματα.
Ο θρύλος, που αναφέρει ο Πλούταρχος για τη γέννηση του Αλέξανδρου, συνδυάζει τη γέννα αυτή με μια φοβερή καταστροφή.
Κι όχι μόνο!...
Όποιος διαβάσει «Το Έπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου», μέσα από μια «Φυλλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» του 16ου αιώνος, που βρίσκεται μέσα στο βιβλίο μας «Η Άγνωστη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», το οποίο (Έπος), λόγω του μεγάλου όγκου, δημοσιεύουμε σε συνέχεια στην Ιστοσελίδα μας (κατηγορία :«Ελληνικά Παράδοξα»), θα διαπιστώσει ότι είχαν συμβεί πολλά και περίεργα συμβάντα.
Μάλιστα, ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης κ. Νίκος Σοφιανός, μέσα στο μνημειώδες κινηματογραφικό του έργο: «Ζει ο Αλέξανδρος;», που έγινε τηλεοπτική σειρά και βιβλίο, κάνει πολλές αναφορές στα περίεργα αυτά συμβάντα, που οι παλιοί θεωρούσαν «θεϊκά σημεία»!
Τη νύκτα , λοιπόν, που η Ολυμπιάδα έφερε στον κόσμο τον Αλέξανδρο (356 π.Χ.), και η φύση του θα ήταν "Θυμοειδής" και "λεοντώδης", όπως είχε προμαντέψει ένας μάντης στο Φίλιππο, στην Έφεσο καταστράφηκε από μια τεράστια πυρκαγιά ο ναός της θεάς Άρτεμης, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου!
Ποιος ήταν, όμως, ο άνθρωπος ο οποίος πυρπόλησε το ναό της Εφεσίας Αρτέμιδας;
Ο άνθρωπος αυτός λεγότανΗρόστρατος και οι πληροφορίες που έχουμε γι’ αυτόν μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά οι θρύλοι μάς άφησαν αυτό το σημαντικό ιστορικό στοιχείο!
Ο Ηρόστρατος, σύμφωνα με τους ιστορικούς, ήταν ένας αρχαίος, που, το 356 π.Χ. περίπου, έβαλε φωτιά στο ναό της Αφροδίτης στην Έφεσο. Οι Εφέσιοι τον έπιασαν και τον βασάνισαν για να πει γιατί το έκανε αυτό. Αυτός είπε ότι ήθελε το όνομά του να μείνει στην Ιστορία. Λέγεται μάλιστα ότι η πράξη του αυτή συνέπεσε με τη μέρα που γεννήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος. (Βλέπε Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ματζέντα).
Θρύλος, λοιπόν, ή μήπως μια «ζωντανή ιστορία», αφού, όπως λέμε εδώ και χρόνια στις εκπομπές μας ή τα άρθρα μας (το επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους και ο φίλος και συνεργάτης μας κ. Θωμάς Δασκάλου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, από την αρχαία Τρίκκη ή τα Τρίκαλα, όπως γνωρίζουμε), η απόσταση από το σήμερα μέχρι τον «χρυσούν αιώνα» του Περικλέους δεν είναι και τόσο μεγάλη, αφού, αν κάνουμε τους υπολογισμούς μας, θα δούμε ότι πέρασαν όλοι κι όλοι 85 άνθρωποι (δηλαδή 85 γενεές) – άρα κάτι πολύ χειροπιαστό για τους θρύλους που είναι μια «ζωντανή ιστορία», αφού ήταν πολύ εύκολο να διαδοθεί από στόμα σε στόμα;
Είναι κι αυτό μία αλήθεια!...
Ακόμη περισσότερα όταν τον τελευταίο καιρό, με τις ανασκαφές που διεξάγονται στον τάφο της Αμφίπολης, τουλάχιστον όπως έχουμε συνηθίσει να ελπίζουμε επί αιώνες και όπως μας δίδαξαν όλοι εκείνοι οι αρχαίοι θεοδημιουργοί, αναμένουμε κι εμείς (έστω και σαν ουτοπία) ένα μεγάλο θαύμα!..
Tromaktiko
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.