Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ, ΣΕ ΒΑΜΒΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ...!

ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΖΩΣΜΕΝΗ.... Οποιαδήποτε νέα ανακάλυψη στο...


ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΖΩΣΜΕΝΗ....

Οποιαδήποτε νέα ανακάλυψη στο χώρο των ανασκαφών της Αμφίπολης, στο λόφο Καστά, είναι ικανή να δημιουργήσει... πανδαιμόνιο και ατελείωτα σενάρια και υποθέσεις.

"Αστακός" η Αμφίπολη και... νέα σενάριαΑυτό συνέβη και σήμερα, Τετάρτη, όταν ανακαλύφθηκε ένα επιστύλιο, πίσω από τις εντυπωσιακές Καρυάτιδες, το οποίο έχει σπάσει σε τρία κομμάτια. Το μέρος του επιστυλίου που είναι κολλημένο στον τοίχο, έχει πλάτος 80 εκατοστά με ένα μέτρο και ύψος 15 εκατοστά.

Το επιστύλιο, λοιπόν, δημιούργησε ένα κομφούζιο, αφότου μεταφέρθηκε στο μουσείο της Αμφίπολης για να εξεταστεί. Οι πληροφορίες λένε πως ήταν τυλιγμένο μέσα σε βαμβάκι, ούτως ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευμένο, κατά την μεταφορά του.

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η... παραφιλολογία, αφού κάποιοι μπερδεύτηκαν από την εικόνα αυτή κι έκαναν λόγο για ανεύρεση επιγραφών, που θα οδηγούσαν ακόμη και στην αποκάλυψη της ταυτότητας της προσωπικότητας της αρχαιότητας που είναι ενταφιασμένη στον τύμβο, πληροφορία που το υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε κατηγορηματικά.

Σε όλο αυτό το κλίμα, ήρθε να προστεθεί και η σημαντική αύξηση της αστυνομικής δύναμης στον χώρο των ανασκαφών κι έτσι τα σενάρια για τεράστιες αποκαλύψεις δεν άργησαν να εμφανιστούν.



AΑυξημένες αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρο - Φωτό thousandnews.gr

Από το πρωί της Τετάρτης οι άνδρες της αστυνομίας είχαν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί από το χωριό της Μεσολακκιάς στον λόφο Καστά και απαγορευόταν η δίοδος σε οποιονδήποτε δεν είχε εργασία στις ανασκαφές, ωστόσο νωρίς το απόγευμα ο δρόμος άνοιξε και επιτρεπόταν και πάλι στους πολίτες να πλησιάσουν τον χώρο των αρχαιολογικών εργασιών. newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.