Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΝΕΟ ΡΩΣΙΚΟ "ΚΑΝΟΝΙ"... ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ SOUTHERN CROSS ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ 3600 ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην τουριστική αγορά της Ρωσίας με την κατάρρευση ενός ακόμη μεγάλου tour operator και τις επιπτώσεις στην Ε...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην τουριστική αγορά της Ρωσίας με την κατάρρευση ενός ακόμη μεγάλου tour operator και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα να είναι μεγαλύτερες στην αγορά της Χαλκιδικής.

Η νέα χρεωκοπία ακούει στο όνομα Southern Cross ("Yuzny Krest Travel") και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο τουριστικός οργανισμός διακινεί εκατομμύρια Ρώσων ανά τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι έχει αυτή την στιγμή 3.600.

Οι συνέπειες, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη είναι καταλυτικές, την ίδια στιγμή που, όπως έχει επισημάνει ο ΣΕΤΕ, η περίοδος αυτή είναι λίαν επικίνδυνη για την κατάρρευση tour operators λόγω της ρωσοουκρανικής κρίσης.

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το νομό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, μετά και την τελευταία χρεωκοπία της Southern Cross.
Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Southern Cross, η εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναστολή των δραστηριοτήτων της δεδομένης της μεγάλης πτώσης της ζήτησης στη Ρωσία αλλά και των συνεπειών από την κατάρρευση και των υπολοίπων tour operators. H εταιρεία συμβουλεύει τους πελάτες της να απευθυνθούν με αιτήσεις τους προκειμένου να αποζημιωθούν στην ασφαλιστική RESO- Guarantee.

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Southern Cross Andrey Kuznetsov, υπολογίζεται ότι βρίσκονται περί τους 6.300 πελάτες της εταιρείας στο εξωτερικό, κυρίως στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Κίνα και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε ρωσικά μμε, η αεροπορική Transaero θα μεταφέρει τουρίστες πίσω στη Ρωσία ανάλογα με τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί, ενώ η Versus, που συνεργάζεται με τη Southern Cross στην Ελλάδα διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι θα επιτρέψει στους Ρώσους τουρίστες να συνεχίσουν τις διακοπές τους στα υφιστάμενα ξενοδοχεία. Αντίστοιχες διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Southern Cross γίνονται και με την Ambotis, η οποία συνεργάζεται επίσης με τον Ρώσο tour operator στην ελληνική αγορά και έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση με τις τελευταίες τρείς πτωχεύσεις των Ρώσων tour operators.

Πλέον, τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία που έχουν κηρύξει πτώχευση έφτασαν τα 13, ενώ μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε γίνει γνωστό πως παύει η λειτουργία του Solvex-Τourne, με αποτέλεσμα να ξεμείνουν στην Ελλάδα περίπου 3.000 Ρώσοι τουρίστες.


www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.