Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΡΙΖΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ Τ'ΑΥΤΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΤΡΙΧΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΜΦΙΒΟΛΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ!

Βαφές μαλλιών αμφίβολης ποιότητας κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά... Οι έλεγχοι που γίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) εί...


Βαφές μαλλιών αμφίβολης ποιότητας κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά... Οι έλεγχοι που γίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι υποτυπώδεις, την ώρα που η αγορά αλλάζει προς το χειρότερο, λόγω της κρίσης.

Πλανόδιοι πωλητές διαθέτουν στα κομμωτήρια βαφές με άγνωστη προέλευση, τις οποίες χρεώνουν σε τιμές πολύ πιο χαμηλές από εκείνες των επώνυμων προϊόντων. Προβληματισμό προκαλούν χρεώσεις που κάνουν ορισμένα από αυτά και οι οποίες δεν δικαιολογούνται από το κόστος των υλικών που απαιτούνται. Πολύ συχνά είναι τα περιστατικά γυναικών και ανδρών οι οποίοι έχουν υποστεί δερματικές βλάβες έπειτα από χρήση βαφής. Ακόμη περισσότερα είναι εκείνα που αφορούν υποβάθμιση της τρίχας, εξαιτίας συγκεκριμένου προϊόντος.
Σε κάθε περίπτωση, οι βαφές μαλλιών ενδέχεται να είναι επικίνδυνες για την υγεία, προειδοποιούν οι ειδικοί. Τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί δεκάδες ανακλήσεις γνωστών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές Αρχές, οι οποίες εντοπίζουν ακατάλληλα ή επικίνδυνα συστατικά.
Οπως εξηγεί στο “Εθνος» ο δερματολόγος κ. Χριστόφορος Τζερμιάς, μία σειρά επιδημιολογικών μελετών έχουν διερευνήσει την πιθανότητα εμφανισης καρκινου, ως αποτελεσμα της προσωπικης χρησης βαφων για μαλλια.
Μεταξύ των μορφών της νόσου που εξετάστηκαν ήταν ο καρκινος της ουροδοχου κυστης, η λευχαιμια, οι λεμφοειδεις νεοπλασιες, ο καρκινος του μαστου, ο καρκινος του εγκεφαλου και ο καρκινος των ωοθηκων. Εχει, επίσης, μελετηθεί η επίπτωση των βαφών στην αναπαραγωγικη διαδικασια και στο εμβρυο και οι δερματικες αντιδρασεις προς τις οξειδωτικες κυριως βαφες.
Απο την ανασκοπηση των ερευνων που εχουν πραγματοποιηθει, διαπιστωθηκε πιθανη συσχετιση της προσωπικης χρησης βαφων μαλλιων και καρκινου, εμφανισης ογκων στον εγκεφαλο σε παιδια, μεταλλαξης και δερματικων παθησεων. Οι συσχετισμοί που εχουν προκυψει απο τις ερευνες αφορουν αποκλειστικα χημικες βαφες και κατα κυριο λογο μονιμες βαφες.
Οσον αφορα την πιθανοτητα καρκινογενεσης, η πλειονότητα των ερευνων στις οποιες εξεταστηκε η σχεση προσωπικης χρησης βαφων μαλλιων και καρκινου της ουροδοχου κυστης εδειξε οτι η σχεση ειναι θετικη και ισχυροτερη με αυξηση της συχνοτητας και διαρκειας χρησης των βαφων αλλα και με χρηση μονιμων εναντι προσωρινων βαφων.
Οι έρευνες
Συμφωνα με σημαντικο αριθμο μελετων, υπαρχει θετικη σχεση μεταξυ της προσωπικης χρησης βαφων μαλλιων και λευχαιμιας αλλα και μη Hodgkin λεμφωματος, ενω ο κινδυνος αυτος ειναι αυξημενος για τις περιπτωσεις χρησης βαφων πριν από το 1980. Σοκ προκαλεί το εύρημα ότι η προσωπικη χρηση βαφων για μαλλια σχετιζεται με την εμφανιση ογκου στον εγκεφαλο παιδιων, των οποιων οι μητερες χρησιμοποιουσαν βαφες μαλλιων.
Οι δερματολογικές αντιδράσεις εξαιτίας βαφής αποδίδονται κυρίως σε οξειδωτικες βαφες που περιεχουν συστατικα οπως η PPD, η οποια εχει αποδειχθει σημαντικη αιτια προκλησης δερματικων αλλεργιων.
Κίνδυνος υπάρχει και για τους κομμωτές, καθώς μελέτες έχουν δείξει αυξημενο κινδυνο εμφανισης καρκινου του σιελογονου αδενα και καρκινου της ουροδοχου κυστης. Στις κομμώτριες έχει βρεθεί αυξημενος κινδυνος εμφανισης καρκινου του τραχήλου, καρκινου του παγκρεατος, καρκινου του δερματος τοπικα και αυξημενο κινδυνο αναπτυξης ασθματος και προβληματων στο αποτελεσμα της αναπαραγωγικης διαδικασιας.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες καλλυντικών κάνουν μια “πράσινη» στροφή. Διαθέτουν όλο και περισσότερα προϊόντα τα οποία έχουν ως βάση φυτικά συστατικά ή είναι βιολογικά. Η πιο διαδεδομενη φυσικη βαφη για μαλλια ειναι η χενα, η οποια παραγεται απο τα φυλλα του φυτου Lawsonia inermis.
Η συχνή χρήση κρύβει κινδύνους
Τους κινδύνους από τη συστηματική χρήση βαφών για μαλλιά επισημαίνει στο “Εθνος» ο δερματολόγος κ. Χριστόφορος Τζερμιάς. Οι επιπτώσεις τους στην υγεία -σημειώνει- έχουν διερευνηθεί με μια σειρά από μελέτες και τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά σε σχέση με τον ρόλο ορισμένων χημικών ουσιών που περιέχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Τζερμιά, τοσο η προσωπικη οσο και η επαγγελματικη χρηση βαφων για μαλλια εχουν συνδεθει με διαφορους κινδυνους, οπως ο κινδυνος καρκινογενεσης, μεταλλαξιογενειας, αναπνευστικα και δερματικα προβληματα και προβληματα στην αναπαραγωγικη διαδικασια.

biologikaorganikaproionta.com

- See more at: http://www.gkourou.com/2014/10/blog-post_6617.html#sthash.LPPmlfTf.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.