Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ... Σ 'ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

ο υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ετοιμάζεται να απευθύνει πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να βρει κάποια δημόσια υπηρεσία...



ο υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ετοιμάζεται να απευθύνει πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να βρει κάποια δημόσια υπηρεσία διατεθειμένη να εγκατασταθεί στο σπίτι του... Αδόλφου Χίτλερ, στο Μπραουνάου-αμ-Ιν, το οποίο είναι κενό από το 2011.
Το επιβλητικό κτίριο, επιφάνειας 800 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην καρδιά της μικρής κοινότητας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Από το 1972 το αυστριακό κράτος και ο τοπικός δήμος το νοικιάζουν από κοινού ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να γίνει τόπος προσκυνήματος για τους νεοναζιστές.

Τι μέλλει γενέσθαι με το σπίτι...

Η νυν ιδιοκτήτρια του κτιρίου, τα στοιχεία της οποίας δεν αποκαλύφθηκαν, αρνήθηκε πρόσφατα την πρόταση να στεγαστεί στο σπίτι ένα λαϊκό πανεπιστήμιο ή μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει βοήθεια σε μετανάστες, όπως είχαν προτείνει το κράτος και ο δήμος.

Το κτίριο όπου γεννήθηκε και έζησε μέχρι την ηλικία των 3 ετών ο Αδόλφος Χίτλερ στοιχίζει στο αυστριακό δημόσιο 4.600 ευρώ τον μήνα. Πολλές φορές το κράτος ζήτησε να αγοράσει το σπίτι, όμως η ιδιοκτήτρια απέρριψε όλες τις προσφορές θεωρώντας τις ανεπαρκείς
Το υπουργείο Εσωτερικών ελπίζει πλέον να εκφράσει ενδιαφέρον για τη μεταστέγασή της κάποια δημόσια υπηρεσία, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος, ο Χέρμαν Φάινερ.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το κράτος με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες το 1972 περιλαμβάνει τον όρο ότι το κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο για "κοινωνικο-εκπαιδευτικούς σκοπούς". Οι ιδιοκτήτες διατηρούν ταυτόχρονα το δικαίωμα να επιλέγουν τους νέους ενοικιαστές. Στο πρόσφατο παρελθόν το σπίτι του ναζιστή δικτάτορα χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο σπουδών και ως εργαστήριο μαθητείας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το 1989 ο δήμος του Μπρανάου-αμ-Ιν τοποθέτησε στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι μια αναμνηστική πλάκα, χαραγμένη σε μια πέτρα που προήλθε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους του φασισμού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.