Ζήτημα χρόνου ήταν η αντίδραση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου στην δήλωση του βουλευτή του κόμματός του Παναγιώτη Μελά ότι θα ψηφ...
Ζήτημα χρόνου ήταν η αντίδραση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου στην δήλωση του βουλευτή του κόμματός του Παναγιώτη Μελά ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομόφωνη. Συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μελά. Όποιος δώσει "ανάσα" στη μνημονιακή κυβέρνηση με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "αποκεφαλίζεται". Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο συνέδριο» είπε ο στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
«Ένας έντιμος πολιτικός άνδρας δεν μπορεί να έχει άλλη "γλώσσα" μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κι άλλη "γλώσσα" εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Χτες ο κ. Μελάς, επειδή συζητήσαμε το θέμα των ενστάσεών του ή των θέσεών του ή των απόψεών του, όταν συνέταξα ως εκπρόσωπος το συγκεκριμένο κείμενο και το διάβασα στους συναδέλφους, όλοι είπαν ΝΑΙ ομόφωνα και μάλιστα είπε ο πρόεδρος, όποιος δεν συμφωνεί -γιατί ήταν μια επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασής μας- είναι καλό να φύγει από τώρα από την αίθουσα. Κι όλοι έμειναν μέσα» είπε ο Τέρενς Κουίκ.
«Κρατώ τις επιφυλάξεις μου και αυτό γιατί αυτήν τη στιγμή, πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες, πρέπει να βάλεις τον ελληνικό λαό. Έτσι λοιπόν, αυτήν τη στιγμή πρέπει να δούμε ποια θα είναι η λίγο καλύτερη πορεία του λαού. Εάν πάμε σε εκλογές και δεν ψηφιστεί ο ΠτΔ, οι εκλογές τότε θα φέρουν λίγο πίσω και την οικονομία. Πρέπει λοιπόν να προσέξεις τι θα κάνεις και όσο το δυνατόν αργότερα να γίνουν εκλογές, για το καλύτερο συμφέρον του λαού» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής των Αν.Ελ, Παναγιώτης Μελάς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».
Ο κ. Μελάς, σε διαφορετικό μήκος κύματος από τους Αν.Ελ που δηλώνουν ότι δε θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσθεσε: «Εγώ θέλω να μπει ένας υποψήφιος ΠτΔ όχι για να του λέει η κυβέρνηση υπόγραψε το ένα ή το άλλο... Καθένας έχει την άποψή του. Σεβαστή η άποψη καθενός, αλλά λειτουργώ με το δικό μου μυαλό. Έχω λάβει τις αποφάσεις μου. Δεν έχω ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει. Θα δω τις λεπτομέρειες και θα λειτουργήσω με ό,τι πιστεύω συνειδητά, ότι είναι για το καλό του λαού. Το έχω πει από την αρχή ότι αν είναι υποψήφιος ο Κ. Καραμανλής θα ψηφίσω. Δεν μπορεί να κατέβει για ΠτΔ ο Καραμανλής που τον είχαμε και πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό και απ' όλα και να μην τον ψηφίσουμε».
Υποστήριξε πως στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, σε αντίθεση με την ανακοίνωση του κόμματος, «δεν υπήρξε ομοφωνία... Τώρα, τι ανακοίνωση έβγαλαν, δεν με απασχόλησε... Όταν καταψήφισα και το Μνημόνιο επί ΝΔ, το είχα κάνει συνειδητά, από μόνος μου και δεν είχα συνεννοηθεί με κανέναν. Θα λειτουργήσω κατά συνείδηση. Οι αξίες και αρχές της ΝΔ είναι μέσα μου. Άλλο οι διαχρονικές αξίες όμως, και άλλο η μνημονιακή πολιτική, με την οποία διαφωνούσα και διαφωνώ».
Όλα τα σενάρια
Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ναι, μεν προέρχονται από πέντε διαφορετικά κόμματα όμως προσπαθούν να βρουν μια κοινή γραμμή στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν είναι τυχαία, λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο και άλλα δύο γεγονότα. Δυο συναντήσεις για την ακρίβεια η μια με τον Πρωθυπουργό και η δεύτερη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η συνάντηση Σ. Θεοδωράκη με τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να κρίνει πολλά για τη στάση των βουλευτών που φέρονται ήδη συνδεδεμένοι με το Ποτάμι.
Ήδη μάλιστα κατά πολλούς η Κατερίνα Μάρκου και ο Γρηγόρης Ψαριανός φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αντίθεση όμως με τον Π. Τατσόπουλο.
Την ίδια ώρα θα έχει συνάντηση ο Γ. Δημαράς με τον Κ. Παπούλια και οι πληροφορίες θέλουν τόσο τον ίδιο όσο και τον Γαβριήλ Αβραμίδης να ακολουθούν άλλη γραμμή σε σχέση με τους ΑΝ.ΕΛ. και έτοιμους να συζητήσουν το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου.
Εντός των ΑΝ.ΕΛ. μάλιστα και με τον Ν. Μαριά να φαίνεται πως ηγείται νέου σχήματος φαίνεται ότι ίσως υπάρξουν βουλευτές που δεν θα ακολουθήσουν τη γραμμή Καμμένου για εκλογές και όχι εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το θέμα κατά πολλούς θα κριθεί και στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Κατά πόσο δηλαδή θα υπάρξει μια συμφωνία που θα επιτρέπει στη χώρα να συνεχίσει χωρίς νέα δυσβάσταχτα μέτρα την πορεία της προς την έξοδο από την κρίση και κατά πόσο αυτή η συμφωνία θα είναι βιώσιμη. Έτσι πολλοί από τους βουλευτές θα κρίνουν με γνώμονα τη σταθερότητα της χώρας.
Τα ονόματα που “παίζουν” για το “ναι” στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα ονόματα που “παίζουν” πάντως μεταξύ “ναι” και “μάλλον ναι” σε ό,τι αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τα εξής:
Στο “ναι” φέρονται κα καταλήγουν οι κύριοι Καπερνάρος, Νταβρής, Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, Κουράκος, Λυκούδης, Πολύδωρας, Ψαριανός, Οικονόμου αλλά και οι κυρίες Μάρκου και Ιατρίδη.
“Κοντά στο ναι” βρίσκεται μια πεντάδα βουλευτών που αποτελείται από τους κυρίους Αηδόνη, Χαϊκάλη, Μπούκουρα, Αλέξοπουλο και την κυρία Κουντουρά.
Μάλλον δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους άλλοι τέσσερις βουλευτές που κινούνται μεταξύ του ναι και του όχι και πρόκειται για τους κυρίας Ανδρουλάκη, Μουτσινά, Δημαρά και Αβραμίδη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.