Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ Ο ΓΙΑΤΣΕΝΙΟΥΚ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ...

Την ύπαρξη πυρηνικού ατυχήματος σε εγκαταστάσεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίαςαποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αρσένι Γιάτσενιουκ κατά...


Την ύπαρξη πυρηνικού ατυχήματος σε εγκαταστάσεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίαςαποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αρσένι Γιάτσενιουκ κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Το ατύχημα, που χαρακτηρίζεται μικρής σημασίας, έγινε την περασμένη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού εργοστασίου Zaporozhskaya. Ένας αντιδραστήρας τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Το περιστατικό κρατήθηκε μυστικό μέχρι την Τετάρτη, όταν ο Ουκρανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Ενέργειας Βολόντιμιρ Ντεμτσισιν να... βγει στην αναφορά για το τι έγινε και πως το υπουργείο του χειρίζεται την κατάσταση.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας υποστήριξε πως δεν υπήρχε κίνδυνος. «Δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε απειλή, δεν υπάρχουν προβλήματα με τους αντιδραστήρες», είπε ο Ντεμτσισιν και πρόσθεσε πως το ατύχημα επηρέασε το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την παραγωγή ενέργειας.

Ο αντιδραστήρας που τέθηκε εκτός λειτουργίας επιδιορθώθηκε και να επαναλειτουργήσει στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα να ρωσικά ΜΜΕ, εξαιτίας του ατυχήματος έμειναν χωρίς ρεύμα δεκάδες πόλεις και χωριά.

Πηγή: rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.