Απουσίαζε αδικαιολόγητα και συστηματικά από τα υπηρεσιακά της καθήκοντα - Στην καλύτερη περίπτωση εμφανιζόταν στη θέση της δυο τρεις ώρες...
Απουσίαζε αδικαιολόγητα και συστηματικά από τα υπηρεσιακά της καθήκοντα - Στην καλύτερη περίπτωση εμφανιζόταν στη θέση της δυο τρεις ώρες της βάρδιας τηςΤο ιδιότυπο καθεστώς της ατιμωρησίας που επικρατούσε μέχρι πρότινος στο δημόσιο τομέα, με πειθαρχικά συμβούλια «φιλικά» προς τους ελεγχόμενους υπαλλήλους, με συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για χρόνια ολόκληρα και με ποινές - «χάδια», αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά μέσα από μία κοινότοπη εκ πρώτης όψεως απόφαση παύσης εργαζόμενης από τα καθήκοντά της σε ένα μικρό περιφερειακό νοσοκομείο, όπως αυτή αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια.
Η νοσηλεύτρια Β.Ζ. του νοσοκομείου Αιγίου παύθηκε οριστικά από τα καθήκοντα της τρία χρόνια μετά την επίσημη γραπτή αναφορά της διευθύντριας Νοσηλευτικής υπηρεσίας στους ανωτέρους της και δέκα (!) ολόκληρα χρόνια μετά την αδικαιολόγητη και προκλητική απουσία της από το νοσοκομείο Αιγίου.
Η...κοπανατζού νοσηλεύτρια ήταν κοινό μυστικό στο μικρό νοσοκομείο της Αχαϊας την τελευταία δεκαετία. Κοινό μυστικό, όμως, ήταν, λένε στο protothema.gr πηγές του νοσοκομείου, και η κάλυψη που είχε από τους υπεύθυνους για μεγάλο διάστημα στην προκλητική συμπεριφορά της.
«Από το 2004 άρχισε να απουσιάζει συστηματικά για μεγάλα διαστήματα, που ξεπερνούσαν τις νόμιμες άδειες που δικαιούταν, π.χ. αναρρωτικές, εκπαιδευτικές, με ή άνευ αποδοχών, ό,τι άδεια υπήρχε γράφονταν στα βιβλία για τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια. Κατά καιρούς της γίνονταν επιπλήξεις και συστάσεις, ωστόσο στην καλύτερη περίπτωση εμφανιζόταν στη θέση της δυο τρεις ώρες της βάρδιας της» λέει στέλεχος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η νοσηλεύτρια είχε αρχίσει να «πολιτογραφείται» ως ένα ιδιόρρυθμο άτομο, που δεν επιδεχόταν παρατηρήσεων και συστάσεων, εμφανιζόταν κατά το δοκούν στο νοσοκομείο και αγνοούσε επιδεικτικά φιλικές συστάσεις, αλλά και προφορικές υπηρεσιακές εντολές σχετικά με τη συμμόρφωσή της στο ωράριο.
Σύμφωνα με εργαζόμενους, στο πλαίσιο της κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου φρόντιζαν να την μετακινούν από κλινική σε κλινική ώστε να μην αποκαλυφθεί η δυσλειτουργία που προκαλούσε η νοσηλεύτρια με τη συμπεριφορά της. Μάλιστα, η Β.Ζ. φέρεται να ελέγχθηκε και για τυχόν ψυχική διαταραχή, σε μια προσπάθεια να εξηγηθεί η συμπεριφορά της. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν άλλαζε: Η Β.Ζ. απουσίαζε αδικαιολόγητα και συστηματικά από τα υπηρεσιακά της καθήκοντα.
Τελικά, το θέμα της επί μακρόν και αδικαιολογήτως απουσίας της νοσηλεύτριας τέθηκε στο ΔΣ του νοσοκομείου τον Αύγουστο του 2012, και το συμβούλιο αποφάσισε να το παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο, επειδή το παράπτωμα υπερέβαινε τις αρμοδιότητες του. Η πειθαρχική διαδικασία δρομολογήθηκε και ολοκληρώθηκε τρία χρόνια αργότερα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 οδηγώντας την Β.Ζ. εκτός ΕΣΥ.
Οι προιστάμενοι της εν λόγω νοσηλεύτριας δεν θα πρέπει να τιμωρηθούν για την ανοχή τους στην απουσία της;
ΑπάντησηΔιαγραφή