"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι...
"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."
"ότι κάμομε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχομε ελπίδα από τους ξένους".
ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1842 Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΟΛΟΓΟ, ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ. ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ:
Τα γαϊδούρια πήραν την απόφαση να σκοτώσουν το σαμαρά, για ν' απαλλαγούν απ' τα σαμάρια κι απ' το φορτίο, που τους έβαζαν οι άνθρωποι. 'Ετσι κι έγινε. Αμέσως όμως κατόπιν πήραν την πρωτοβουλία τα καλφάδια (οι μαθητευόμενοι) του σαμαρά, μα δεν ήξεραν να κάμουν καλή τη δουλειά, γιατί έχασαν το μάστορά τους. Έτσι τα κακοφτιαγμένα σαμάρια άρχισαν να χτυπάνε και να πληγώνουν τα δυστυχισμένα γαϊδούρια, που δεν άργησαν να καταλάβουν ότι με την ανόητη πράξη τους έπεσαν από το κακό στο χειρότερο.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ . ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21 ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή