Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΗΣ! ΣΙΒΗΡΙΑ: ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Οι δικαστικές αρχές τoυ Νοβοσιμπίρσκ, στη δυτική Σιβηρία, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν συντάξει αναφορέ...



Οι δικαστικές αρχές τoυ Νοβοσιμπίρσκ, στη δυτική Σιβηρία, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν συντάξει αναφορές σχετικά με υποθέσεις στρατολόγησης φοιτητών της περιοχής από το Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι μια σημαντική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη μετά κάποια ανησυχητικά κρούσματα στο Πανεπιστήμιο της πόλης.

Έχει προκύψει ότι ένας φοιτητής από το Καζακστάν που ήρθε στην πόλη για σπουδές πριν από 18 μήνες, προσπαθούσε να πείσει τους φίλους και τους συμφοιτητές του να πάνε στη Συρία για τζιχάντ, εντασσόμενοι στην ISIS.

Όταν απέτυχε στην προσπάθειά του να στρατολογήσει και άλλους φοιτητές, αποφάσισε να φύγει και να πάει μόνος του στη Συρία.

Ο Αλεξέι Kirillov, αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαίωσε την έρευνα και είπε ότι πιθανότατα και άλλοι ύποπτοι για τρομοκρατία βρίσκονται στη Σιβηρία:

Αποκαλύψαμε την υπόθεση στρατολόγησης στο Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Μ Συρίας και εργαζόμαστε εντατικά … Ο μαθητής – με καταγωγή από το Καζακστάν (Πάβλονταρ) – έχει ήδη φύγει για τη Συρία. Σπούδασε σε ένα από τα πανεπιστήμια μας για ενάμισι χρόνο, και ζούσε στη φοιτητική εστία , έχοντας κοινό δωμάτιο με άλλους φοιτητές. Δεν κατάφερε να τους πείσει και έφυγε για Συρία μόνος του.


Είχαμε και πιο ριζοσπαστικές περιπτώσεις, αλλά εμείς δεν τους επιτρέψαμε να εξελιχθούν, γιατί έχουμε μια υγιή κοινωνία εδώ, και οι άνθρωποι αντιτίθενται σε αυτόν τον εξτρεμισμό. Υπάρχει μόνο ένα άτομο από ολόκληρη την περιοχή, που την υποστηρίζει. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι έχουμε μια υγιή και φυσιολογική κοινωνία.



Σύμφωνα με το Siberian Times, τουλάχιστον 58 ποινικές υποθέσεις αφορούν τη στρατολόγηση στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.