Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΣΤΟ EUROGROUP... -ΑΝΕΝΔΟΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ- ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ...

Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση - "Να γίνει το επόμενο βήμα προόδου την ερχόμενη Δευτέρα&quo...


Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση
- "Να γίνει το επόμενο βήμα προόδου την ερχόμενη Δευτέρα", τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
- Μοσκοβισί: Η συνάντηση ήταν χρήσιμη και για την Ελλάδα... Να καταλάβει πώς αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη την κατάσταση
- Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις για την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος
- Διαδοχικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Πέμπτης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής
- Το σχέδιο για συμφωνία "γέφυρα" μέχρι τον Αύγουστο που παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης
Βαρύ είναι το κλίμα μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Eurogroup, μετά τη ρήξη μεταξύ των Ευρωπαίων και της ελληνικής πλευράς.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν ύστερα από δύο ώρες και αυτό γιατί η κυβέρνηση εμφανίστηκε ανένδοτη στο θέμα παράτασης του Μνημονίου, κάτι που αποτελεί "κόκκινη γραμμή" για τους Ευρωπαίους εταίρους.

“Σήμερα είχαμε ένα έκτακτο Eurogroup για να συζητήσουμε με τους Έλληνες συναδέλφους τα σχέδια της κυβέρνησης. Εποικοδομητική συζήτηση όχι επαρκής πρόοδος. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα και τις συνομιλίες στο θέμα της Ελλάδας και μελλοντικής συνεργασίας. Δεν υπάρχουν πραγματικά συμπεράσματα. Περισσότερη υπομονή και θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Και συνέχισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: "Συζητήσαμε τη δυνατότητα παράτασης του προγράμματος. Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Οι θεσμοί κατέστησαν σαφές ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την Ελλάδα, άρα έχουμε χρόνο μπροστά μας. Θα έχουμε τη συνάντηση της Δευτέρας και εκεί ελπίζουμε να γίνει το επόμενο βήμα προόδου για να συμφωνήσουμε. Δεν μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις του περιεχομένου του προγράμματος, προσπαθήσαμε να εργαστούμε για να υπάρξει πρόοδος τη Δευτέρα".

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι: "Η σημερινή συνάντηση ήταν χρήσιμη και για την Ελλάδα. Για να καταλάβει πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση τα κράτη - μέλη. Σεβαστήκαμε το εκλογικό αποτέλεσμα και η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της".


Δρόμος προς τα εμπρός
Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συμφώνησαν σε ένα δρόμο προς τα εμπρός για να ασχοληθούν με τα προβλήματα χρηματοδότησης στην Ελλάδα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια.

«Έχουμε συμφωνήσει σε ένα δρόμο προς τα εμπρός», είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν συγκρούσεις γύρω από το τραπέζι.

Έλληνες ειδικοί θα έχουν συζητήσεις με τους ομολόγους τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup θα προχωρήσει σε απολογισμό κατά την επόμενη συνεδρίασή του τη προσεχή Δευτέρα, είπε επίσης ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.


Οι συναντήσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες
Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες.

Αναλυτικά το πρόγραμμά του (τοπικές ώρες):
10:00 Συνάντηση με τον Βέλγο Πρωθυπουργό κ. Σαρλ Μισέλ
11:15 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο
12:00-13:00 Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Κάμερον, και την Πρωθυπουργό της Λετονίας κα Λαϊμντότα Στραουτζούμα
13:00 Ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς
13:45 Γεύμα εργασίας της Συνόδου Κορυφής

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.