Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ MIG 29...!!!

Προειδοποίηση απεύθυνε ο αρχηγός της βουλγαρικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Rumen Radev αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των μαχητικών MiG-29...


Προειδοποίηση απεύθυνε ο αρχηγός της βουλγαρικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Rumen Radev αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των μαχητικών MiG-29 που διαθέτει η Αεροπορία της χώρας λέγοντας πως μόνο δύο από τα 14 μαχητικά του τύπου θα είναι σε πτητική κατάσταση τον ερχόμενο Μάιο.

Ο Radev είπε πως αυτό οφείλεται στην αδυναμία εξεύρεσης ανταλλακτικών για τους κινητήρες των αεροσκαφών εξαιτίας του εμπάργκο που υπάρχει στη Ρωσία προσθέτοντας η βουλγαρική Αεροπορία αμέλησε να προβεί νωρίτερα στην αγορά των απαραίτητων ανταλλακτικών.

«Είναι αδύνατο να αγοράσουμε τώρα ανταλλακτικά και να επισκευάσουμε τα αεροσκάφη εξαιτίας των περιορισμών που υπάρχουν από τις κυρώσεις», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Βούλγαρος Α΄/ΓΕΑ.

Η Βουλγαρία διαθέτει 12 MiG-29 και 2 διθέσια MiG-29UB.

O Radev είπε ακόμη πως εξαιτίας του γεγονότος αυτού η χώρα του θα αναγκαστεί να στραφεί σε γειτονικές χώρες κατονομάζοντας την Ελλάδα και την Τουρκία για την παροχή προστασίας του εναέριου χώρου της λέγοντας πως η «κοινή άμυνα είναι η καλύτερη λύση».

Το αν η αίτησή του γίνει δεκτή τουλάχιστον από την Ελλάδα είναι συζητήσιμο καθώς έτσι τα ελληνικά μαχητικά μπορεί να κληθούν να αναχαιτίσουν ρωσικά βομβαρδιστικά ή αναγνωριστικά IL-210 Coot πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.