Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ;;; ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΑΕΝΑΗ" ΠΑΡΘΕΝΑ...

Ο Αμερικανός καθηγητής Θεολογίας Ben Witherington δηλώνει ότι ο Ιάκωβος της Καινής Διαθήκης είναι αδελφός του Χριστού - Πού στηρίζει το...


Ο Αμερικανός καθηγητής Θεολογίας Ben Witherington δηλώνει ότι ο Ιάκωβος της Καινής Διαθήκης είναι αδελφός του Χριστού - Πού στηρίζει τους ισχυρισμούς του

Ο Ben Witherington είναι καθηγητής Θεολογίας στη θεολογική σχολή του Κεντάκι στις ΗΠΑ και μελετητής της Καινής Διαθήκης.

Ο καθηγητής «έριξε λάδι στη φωτιά», όταν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανέφερε ότι είναι σίγουρος πως ο Ιησούς είχε αδελφό.

Ο Αμερικανός επιστήμονας στηρίζει τους ισχυρισμούς του σε σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη που έγινε το Νοέμβριο του 2002 και έφερε στο φως ένα οστεοφυλάκιο με την επιγραφή: «Ιάκωβος, ο γιος του Ιωσήφ, αδελφός του Ιησού».

Ο καθηγητής τόνισε στη συνέντευξή του ότι η επίμαχη επιγραφή θα πρέπει να μεταφραστεί κατά λέξη και να μη ληφθούν υπόψη οι ερμηνείες άλλων μελετητών, που μεταφράζουν τη λέξη «αδελφός» με την ευρεία έννοια της Καινής Διαθήκης.

Ο ίδιος σημείωσε: «Η Καινή Διαθήκη δεν λέει ότι η Μαρία είναι μια αέναη παρθένα, αναφέρει ότι ήταν παρθένα όταν συνέλαβε τον Ιησού και αυτό σίγουρα συνεπάγεται ότι μετά τον Ιησού απέκτησε και άλλα παιδιά, έτσι τα «αδέλφια» και οι «αδελφές» του είναι πράγματι αδέλφια και αδελφές του».

Ενώ, οι επιστήμονες μπορεί να υποστηρίζουν ότι τα «αδέλφια» και οι «αδελφές» χρησιμοποιούνται στην Καινή Διαθήκη μεταφορικά, ο Witherington τονίζει ότι η περίπτωση του Ιάκωβου είναι διαφορετική, επειδή είναι μια κεντρική μορφή για το χριστιανικό κίνημα και αναφέρεται πολύ συχνά στην Αγία Γραφή.

Επίσης, ο ίδιος κάνει λόγο για την «Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Γαλάτες», στην οποία ο Απόστολος Παύλος κάνει λόγο για τον Ιάκωβο και τον προσφωνεί «αδελφό του Ιησού».

Το «οστεοφυλάκιο του Ιακώβου» εκτέθηκε στο Βασιλικό μουσείο στο Οντάριο του Καναδά το 2003, αλλά κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι γνήσιο.

2 σχόλια

  1. Έχουμε ακούσει πολλές μαλ......ες. Μια , ειναιακομηειναιαυτή. Όποιος τυχάρπαστοςΑν θέλει να αποκτήσει λίγο χρόνο δημοσιότητας λέει και μια . Αν του βαστάει ο κο....ος ας αρχίσει να λέει για τον Μωάμεθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....μπαα...δε γινεται ειναι κοφτερο το λεπιδι...ασε καλυτερα να τη λεν στους χριστιανους που αγαπανε αλληλλους ..πιο σιγουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.